avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bursa privata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bursa privata

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la modul in care un angajator poate acorda burse private unor persoane ( absolventi de liceu cu sau fara BAC) care urmeaza un curs de calificare organizat de o institutie acreditata de Ministerul Muncii si cel al Educatiei. Angajatorul suporta valoare cursului, acorda bursele pe toata durata cursului iar la final aceste persoane vor avea un contract de munca.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
MihaDanaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaDanaa , utilizator 11:27, 12 Octombrie 2017
Legea 376/2004
Art. 1
(1) Bursa privată reprezintă sprijinul pentru studii acordat, în baza unui contract, de către o persoană juridică de drept privat sau de către o persoană fizică unui beneficiar care poate fi, după caz, elev, student, doctorand sau care urmează un program de pregătire postuniversitară într-o instituție de învățământ superior acreditată, din țară sau din străinătate.
(2) Cuantumul bursei private se stabilește la încheierea contractului și se poate modifica ulterior numai prin act adițional la acesta.

Art. 2
(1) Contractul prin care se acordă bursa privată cuprinde clauze privind modul în care beneficiarul trebuie să își îndeplinească oblibațiile de studiu, precum și celelalte condiții în care se oferă bursa.
(2) Contractul se semnează de beneficiar sau, în functie de vârstă, de beneficiar, cu acordul reprezentantului său legal, și de reprezentantul legal al persoanei juridice sau de persoana fizică ce oferă bursa.
(3) Beneficiarul bursei private are obligația să prezinte contractul, în vederea avizării, la instituția/unitatea de învățământ în care studiază.
(4) Contractul poate conține clauze prin care să se stabilească obligația beneficiarului de a lucra după finalizarea studiilor, prin angajare pe o anumită perioadă, pentru persoana juridică sau fizică ce acordă bursa privată, dar numai pe un post corespunzător studiilor absolvite.
[ link extern ]

INSTRUCŢIUNI din 24 noiembrie 2004 de aplicare a Legii nr. 376/2004 privind bursele private
[ link extern ]
unui beneficiar care poate fi, după caz, elev, student, doctorand sau care urmează un program de pregătire postuniversitară într-o instituție de învățământ superior acreditată, din țară sau din străinătate.

-persoanele carora dorim sa le acordam aceste burse sunt absolveniti de liceu 12 clase cu sau fara BAC. Nu mai sunt elevi, iar unii au terminat liceul acum 10 ani.
Ma intereseaza o modalitate legala de a plati, lunar o bursa unor persoane care urmeaza un curs de calificare iar apoi vor fi angajati cu contract pe perioada nedeterminata.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract plata scoala andreea1905 andreea1905 Buna ziua, Doresc sa urmez cursurile unei facultati de stat,pe unul din locurile cu taxa,. Firma la care lucrez,doreste sa imi plateasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Bursa privata si stagiu de practica Instantlife Instantlife Buna ziua, Bursele private sunt reglementate de L.376/2004 precum si de normele de aplicare aferente. Felul in care sunt definite le asimileaza burselor de ... (vezi toată discuția)
Acordare bursa privata nikescu nikescu Cetatean roman, student international la o universitate din SUA. Cum poate fi sprijinit cu o bursa privata sau cum pot fi colectati banii de la persoane fizice ... (vezi toată discuția)