avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 290/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 290/2003

as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si contul deschis la cec, de atunci si pina astazi nu am primit decit[ ''reveniti peste 2 sapt] si 2 hirtii prin care mi se aminteste ca banii vin de la guvern,sica plata se va face cand vor avea bani,cum as putea sa obtin banii de la anrp ?
Cel mai recent răspuns: manea paul , utilizator 19:20, 6 Septembrie 2009
In sentinta Tribunalului Botosani, se spune ca: ,, Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, a Comisiei Judetene de aplicare a legii 290/2003 din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Botosani. Admite actiunea formulata de reclamantul Manea Paul, domiciliat in..., in contradictoriu cu parata ANRP-Serviciul pentru Aplicarea Legii 290/2003. Anuleaza decizia nr.892/29.05.2008 a ANRP Bucuresti si recunoaste dreptul reclamantului la despagubiri si compensatii conform art.1 al. 2 din Legea 290/2003.Obliga parata la plata catre reclamant a cheltuielilor de judecata...'' Aceasta a fost decizia Tribunalului din data de 25.02.2009. ANRP Bucuresti a facut recurs la Curtea de apel Suceava.Acolo,recursul ANRP a fost respins. Si acum, va citez din hotararea Curtii de Apel: ,,Admite cererea formulata de petentul...,cu domiciliul..., Dispune investirea cu formula executorie a Sentintei nr..., din25 08.2009, pronuntata in dosarul nr..., al Tribunalului Botosani - Sectia Comerciala, Contencios Administrativ si Fiscal, definitiva si irevocabila prin Decizia nr... din 04 iunie 2009 al Curtii de Apel Suceava. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica din 14 iulie 2009''. Ma scuzati daca am scris prea mult dar, nefiind din bransa, nu sunt prea familiarizat cu termenii. Dupa ce am primit aceasta hotarare a Curtii de apel, ramasa definitiva si irevocabila si investita cu titlu executoriu,am depus o copie la Prefectura judetului, insotita de o cerere pentru a mi se face calculul despagubirilor de catre Comisia Judeteana de aplicare a legii 290/2003. Am primit dupa ceva timp o hartie semnata de Prefect cum ca au cerut ANRP Bucuresti sa le trimita dosarul meu si imediat ce il vor primi, vor efectua calculele, conform actelor de proprietate din dosar. Am trimis si personal o cerere catre ANRP, insotita de hotararea judecatoreasca, cerandu-i acelasi lucru. Nu am primit niciun raspuns , desi au trecut 2 luni. Intrucat dosarul cu toate actele trimis la ANRP il am si eu , in original , m-am oferit sa-l depun in copie la Prefectura pentru a urgenta calcularea sumelor ce mi se cuvin ca despagubire. Mi s-a raspuns ca nu se poate, deoarece ei lucreaza numai dupa dosarul pe care trebuie sa li-l trimita ANRP Bucuresti. Nu stiu cum sa procedez, deoarece nu pot iesi din acest cerc vicios: nu pot da in judecata pentru neplata acestor drepturi, deoarece nu s-a facut calculul despagubirilor, iar acesta nu poate fi facut pana ce ANRP nu trimite dosarul la Comisia de la Botosani. Iar ANRP tace...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am si eu o problema.:( In 25.11.2009 am castigat la Tribunalul Bucuresti (pe fond) un proces cu ANRP-Legea 290/2003.:D In 30.12.2009 ANRP a ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 290/2003 iulia bumbu iulia bumbu Ma numar printre beneficiarii stabilirii drepturilor banesti cf. Legii 290/2003 din localitatea Braila. S-a implinit 1 an de cand am comunicat ANRP- ului ... (vezi toată discuția)