avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Instrainare masina fara acte de vanzare cumparare, ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Instrainare masina fara acte de vanzare cumparare, proprietar decedat, probleme mostenitori

buna seara,
Intampin o situatie destul de neplacuta.
Anul trecut tatal meu a instrainat masina sa ,proprietate personala unei persone.La cateva zile tatal meu s-a sinucis.Noi nu am stiut cui i-a fost vanduta/data masina.
Bine inteles ca la momentul respectiv s-a deschis un dosar la politie ptr verificarea cauzelor decesului(daca a fost sau nu sinucidere) #-o Acolo am mentionat ca nu stim unde este masina si dorim sa o cautam,insa rezultatul nu a mai aparut.
Din surse neoficiale am aflat ca masina respectiva ar fi fost revanduta si ca ar fi undeva prin Ialomita.
Intrebarea mea este cum as putea sa procedez sa numai achit impozit si amenzile care le ia noul proprietar.
Nu stiu cum sa dau de aceasta persoana..Nu stiu cine e.:(:(:(
Am fost la Politie si mi s-a spus ca eu personal ar trebui sa caut proprietarul.
M-am adresat deasemnea si Politiei rutiere si de aici mi s-a spus ca trebuie sa ma adresez instantei.

Azi am fost la Judecatorie,iar de acolo mi s-a solicitat numele cumparatorului,iar in momentul in care i-am zis ca nu il cunosc mi s-a spus ca nu ma pot ajuta.

Cui sa ma adresez?Ce sa fac?

Nimeni nu ma ajuta,toti ma paseaza de la o institutie la alta...:(:(:(
"Pasatul" de la o institutie la alta este un sport pe care il practica multi functionarii publici.

Masina a fost instrainata cu toate actele, certificat de inmatriculare si carte de identitate in original? A fost facut contract de v/c sau nu cunoasteti acest lucru?

La politie ati depus vreo instiintare scrisa sau ati primit doar un "sfat" verbal?

Avand in vedere conditiile in care s-a produs instrainarea, inexistenta actelor de instrainare si a informatiilor privind cumparatorul, notificati in scris politia rutiera despre neinmatricularea in termenul legal de 30 de zile solicitand darea in urmarire generala a masinii pentru clarificarea situatiei.

O alta varianta ar fi sa depuneti o plangere pentru furt dar nu ar avea sustinere intrucat cunoasteti faptul ca a fost instrainata prin vointa vanzatorului.

Pana acum a venit vreo amenda pe numele tatalui?
Ati putea identifica pe unde ar fi masina pe baza procesului verbal de contraventie.
nu s-a facut contract de vanzare-cumparare.
o sa merg maine din nou la politia rutiera si voi incerca sa depun acesta plangere.
in acest termen de 1 an de cand masina numai este la noi nu s-a primit nici o amenda
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
carmen01011958, moderator
Poate s-a facut contract de comodat, dupa un an trebuie facuta asigurare RCA si este nevoie de actul de identitate al proprietarului.
Daca a expirat asigurarea RCA ati putea afla de la asiguratorul RCA in baza carui act si pe ce nume a fost intocmita noua asigurare.

Introduceti nr de inmatriculare si aflati daca masina este asigurata, apoi solicitati informatii asiguratorului cu privire la persoana care a solicitat intocmirea unei noi polite RCA.
Daca asiguratorul va refuza punerea la dispozitie a acestor informatii informati politia cu privire la informatiile pe care le-ati aflat solicitand contactarea cumparatorului pentru clarificarea situatiei privinde inmatricularea masinii.

[ link extern ]
Am verificat si nu imi apare(probabil nu este in baza de date)
Dar este posibil sa fi fost dusa la remat ???
Daca nu apare este posibil sa nu mai fie asigurata.

La REMAT nu putea fi dusa decat daca aveau talonul si CIV in original si o imputernicire din partea proprietarului. Altfel orice masina ar fi luata de pe strada si dusa la Remat!

Notificati in scris politia si solicitati gasirea masinii.

La succesiune nu veti putea introduce masina in masa succesorala ca apoi sa o radiati de la fisc si de la politie.

Alte discuții în legătură

Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)