avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Instrainare masina fara acte de vanzare cumparare, ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Instrainare masina fara acte de vanzare cumparare, proprietar decedat, probleme mostenitori

buna seara,
Intampin o situatie destul de neplacuta.
Anul trecut tatal meu a instrainat masina sa ,proprietate personala unei persone.La cateva zile tatal meu s-a sinucis.Noi nu am stiut cui i-a fost vanduta/data masina.
Bine inteles ca la momentul respectiv s-a deschis un dosar la politie ptr verificarea cauzelor decesului(daca a fost sau nu sinucidere) #-o Acolo am mentionat ca nu stim unde este masina si dorim sa o cautam,insa rezultatul nu a mai aparut.
Din surse neoficiale am aflat ca masina respectiva ar fi fost revanduta si ca ar fi undeva prin Ialomita.
Intrebarea mea este cum as putea sa procedez sa numai achit impozit si amenzile care le ia noul proprietar.
Nu stiu cum sa dau de aceasta persoana..Nu stiu cine e.:(:(:(
Am fost la Politie si mi s-a spus ca eu personal ar trebui sa caut proprietarul.
M-am adresat deasemnea si Politiei rutiere si de aici mi s-a spus ca trebuie sa ma adresez instantei.

Azi am fost la Judecatorie,iar de acolo mi s-a solicitat numele cumparatorului,iar in momentul in care i-am zis ca nu il cunosc mi s-a spus ca nu ma pot ajuta.

Cui sa ma adresez?Ce sa fac?

Nimeni nu ma ajuta,toti ma paseaza de la o institutie la alta...:(:(:(
Va multumesc mult!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aiurea,smecherii de la asigurari fac RCA intr-o veselie fara sa intrebe nimic,pe numele meu se face asigurare chiar daca eu am 67 ani si cel care solicita asigurare are 20 de ani

am facut aceasta propunere

[ link extern ] /
Exact ,se face RCA ...
Pt a circula cu o masina cam trebuie rovinieta si poate fi aflata aici [ link extern ] .
buna seara,

Ati reusit sa rezolvati situatia? Daca da, cum?
Ma aflu intr-o situatie similara, tatal meu a decedat recent. In urma cu 20 de ani a vandut o masina nu stiu cui, nu am niciun document (nu stiu daca a facut vreun act sau nu la vremea aceea, tind sa cred ca nu) si a platit impozit pe acea masina pana in prezent.
Ideea este ca eu nu vreau continui sa platesc acest impozit. Cei de la inmatriculari imi spun sa dau in judecata cumparatorul sau sa prezint actele masinii pentru radiere, iar eu nu stiu cine este cumparatorul si nu am actele masinii.
Astept cu interes raspunsul dvs!

ioneliatatiana a scris:

Va multumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)