avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie directa-oferte peste valoare estimata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie directa-oferte peste valoare estimata

Referitor la achizitia directa privind un contract de lucrari - "put forat", am realizat adrese in urma consultarii catalogului de produse din seap, catre 3 operatori economici pentru depunerea unor oferte aferente caietului de sarcini. In urma analizarii s-au dovedit a fi mai mari decat valoarea estimata. Le-am trimis raspuns ca nu sunt acceptabile si au depasit valoarea proiectului. Cum procedez in continuare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 14:49, 5 Mai 2016
Verificati daca valoarea estimata de voi reflecta preturile actuale de pe piata, iar daca nu proiectantul ar trebui sa reactualizeze devizul general al lucrarii. Dupa ce aveti valoarea estimata actualizata puteti relua achizitia directa in SEAP.
Buna ziua. Multumesc de raspuns. Doresc sa stiu la reluarea procedurii de trimitere de invitatii de participare la lucrarea "put forat", cat timp sa le acord sa imi depuna oferta? Multumesc.
Nu exista un timp prevazut de lege pentru achizitiile directe. Timpul pe care il acordati trebuie sa fie suficient pentru a intocmi oferta tehnica si financiara, precum si alte doc. de calificare, daca este cazul.

De exemplu, pentru procedura de cerere de oferta (la lucrari pragul valorii estimate este de max. 5 mil. euro) timpul minim necesar prevazut de lege este de 10 zile de la data invitatiei in SEAP si pana la depunerea ofertei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice-contract multianual achizitie directa marcyz marcyz Buna ziua. Avem un proiect de amenajare parc care se incadreaza la achizitie directa - contract de lucrari. Vreau sa stiu, va rog daca pot incheia un contract ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa marcyz marcyz Buna ziua. Am un proiect de decolmatare canal si vreau sa fac achizitie directa. In seap am gasit mai multi operatori economici care fac lucrari asemanatoare. ... (vezi toată discuția)
Contestatie achizitie directa dancantemir dancantemir Actul administrativ prin care se anuleaza o achizitie directa (demarata prin anunt publicitate in SEAP ) cu depunere oferte la sediul autoritatii contractante ... (vezi toată discuția)