avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... medierea in divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

medierea in divort

Buna seara!
va rog,de cand medierea nu mai este in vigoare in cazul unui divort?
am invitatie de la biroul de mediere primita si din cate am citit aceasta nu mai este valabila;asa este va rog?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:40, 27 Aprilie 2016
Buna seara,
Medierea este "in vigoare", Legea 192/2006 nu este abrogata.
Nu mai este obligatorie informarea privind avantajele medierii, ca prima etapa din cadrul procedurii medierii. Medierea in sine nu a fost niciodata obligatorie, insa este deosebit de utila intrucat puteti sa va solutionati conflictul rapid, in conditii de confidentialitate.
Sfatul meu este sa va prezentati la mediere daca doriti solutionarea urgenta a conflictului si cu costuri reduse.
Medierea este o modalitate de solutionare a oricarui litigiu.
Procedura de informare privind avantajele medierii nu mai este o procedura obligatorie pentru initierea unui proces civil din anul 2014.
Astfel, faptul ca vi s-a facut o invitatie pentru medierea litigiului in ceea ce priveste divortul nu este nici ilegala, dar nici obligatorie.
Partea adversa incearca, pe aceasta cale, sa obtina un punct de vedere de la dv. cu privire la posibilitatea incheierii unui divort pe cale amiabila, care sa aiba loc fie prin intermediul instantei, fie prin intermediul ofiterului de stare civila, fie prin intermediul notarului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câteva aspecte referitoare la procedura informãrii despre avantajele medierii ºi despre procedura medierii. Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea este o procedură alternativă instanţei de judecată , prin care pot fi soluţionate pe cale amiabilă conflictele dintre persoanele fizice ... (vezi toată discuția)
Schimbarea mediatorului si neprezentarea in urma invitatiei v51 v51 Buna Ziua! se poate schimba mediatorul din motive obiective?,Ce se intimpla prin neprezentarea la mediator?, Cum se poate introduce cerere chemare in judecata ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie medierea in orice proces civil? ela76 ela76 Am aflat ca de la 1 octombrie 2012 medierea va fi obligatorie, ca procedura prealabila, in orice proces civil. Este adevarat? Daca da, unde este prevazut acest ... (vezi toată discuția)