avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de imputare - demisie, neprezentare in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de imputare - demisie, neprezentare in preaviz

Buna ziua, am si eu nevoie urgent de un raspuns pentru a clarifica o situatie.Am un salariat care a plecat fara efectuarea celor 20 de zile lucratoare de preaviz, am vorbit cu el si a zis ca el nu doreste sa mai stea, acesta lucreaza intr-o tara straina si beneficiaza de diurna.Nu am aprobat demisia si am fost sfatuita sa ii fac convocare pe motiv ca lipseste in perioada preavizului plus o decizie de imputare pe suma care ar trebui sa o scad pentru cele 20 de zile de preaviz. Va rog sa imi spuneti daca acest lucru este legal si cum sa procedez.Multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2016
DENISA021, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 26 Septembrie 2020
buna ziua, o intrebare, se poate emite decizie de imputare dupa ce angajatul si a dat demisia?
Angajarea raspunderii patrimoniale se poate face si dupa ce un angajat si-a dat demisia.

Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustragere din salar pentru lipsa la inventar adina_89 adina_89 Buna ziua. Suntem intr-o situatie confuza si nu stim daca se procedeaza corect sau nu. Am dori sa stim daca angajatorul are dreptul sa ne traga bani din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ripperu ripperu sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri.in data de 2 aprilie mi-am depus cererea de preaviz cu 45 de zile lucratoare si as vrea a nu stau asa mult pt k ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc zilele de concediu luate? Yolostyle Yolostyle Buna ziua, Mi am luat toate zilele de concediu dupa care mi am dat demisia, si am stat in preaviz in timpul concediului. Angajatorul imi cere sa ii ... (vezi toată discuția)