avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare ajutor financiar nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare ajutor financiar nastere copil

Buna ziua,
In calitate de angajat al unei societati in al carei contract colectiv de munca se specifica faptul ca salariatii pot beneficia, la cerere, si de "un ajutor financiar acordat familiei egal cu ...., platit de societate, salariatului pentru nasterea fiecarui copil", as dori sa va intreb daca, conform acestui paragraf, pot beneficia de acest ajutor, avand in vedere ca nu sunt casatorit cu mama copilui insa copilul este recunoscut de mine, fapt ce reiese din certificatul de nastere.
Va multumesc
va rog sa mutati intrebarea intr-un topic mai potrivit daca considerati ca este cazul- multumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2016
manu_el, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 29 Aprilie 2016
Depinde si de ce va intelege angajatorul prin familie . Cred ca era mai bine daca se stipula in loc de familie, salariatul ...

Art. 258 C.civ. - Familia
(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor.

(2) Familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.

(3) Statul este obligat să sprijine, prin măsuri economice şi sociale, încheierea căsătoriei, precum şi dezvoltarea şi consolidarea familiei.

(4) În sensul prezentului cod, prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de cel puþin o lunã vs. concubinaj Marian- Marian- Concediul de cel puţin o lună respectiv sancţiunea reducerii cu o lună este obligatorie în cazul părintelui concubin? Conform OUG 111/2010 art. 11. ... (vezi toată discuția)
Familia este constituita si din copii? cyan cyan In OUG nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte sunt prevazute scutiri de plata pentru anumite categorii de persoane ... (vezi toată discuția)
Legea 277/2010 simonarosu90 simonarosu90 As dori sa aflu cum interpretati dvs Legea 277/2010 din punct de vedere juridic mai precis art.2 alin.3 \"(3) Se considera familie in intelesul prevederilor ... (vezi toată discuția)