avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar auto

Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o parere? Acum 2 ani mi-am vandut masina dacia solenza unui domn din Curtea de Arges, am facut contract de vanzare-cumparare mi-am scos masina de la impozit, ulterior am aflat ca el a vandut masina mai departe unui domn din Alexandria care m-a cautat zilele trecute deoarece a fost oprit de politie care i-a anulat certificatul masinii deoarece era deteriorat, acum acest domn din Alexandria si-a platit amenda dar are nevoie de mine ca proprietar al masinii sa isi poata baga dosarul pentru a i se elibera un alt certificat, intrebarea mea este daca este legal sau cum zice cel care are acum masina daca pot sa il ajut? Eu ce riscuri as avea? Daca imi puteti da un raspuns va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:09, 6 Mai 2016
La admin financiara sunt solicitate contractul de v/c, certificatul de inmatriculare, CIV si certificatul fiscal al ultimul proprietar.

In CIV trebuie inregistrati proprietarii succesivi.
Iar CIV se completeaza numai de catre DRPCIV.

La fisc, un angajat instruit si profesionist poate observa foarte usor ca in talon este proprietar A, contractul de v/c este incheiat intre B si C, certificatul fiscal este eliberat pentru B/D/E s.a. dar B/D/E/s.a. nu apar in CIV!!

Prin urmare, functionarul de la fisc este obligat sa nu inregistreze masina in evidenta lui C ci sa ii solicite certificat fiscal de la A si contract de v/c incheiat cu A!

Daca fugariti oile cu ARO si calcati intamplator vreun turist ratacit de GPS pe pasunea dvs., fiti sigur ca veti fi sanctionat!:)

Iubite Domn, NU si iar NU
La Fisc mu il intereseaza pe functionar Talonul si CIV ... il intereseaza sa ii ia noului proprietar bunul in evidenta ( ca sa ii ia Statul banii ... ) deci va verifica daca ultimul ( care poate fi intermediar !!! ) a primit viza de la Fiscul sau ( adica n-a ramas acolo cu datorii !!! )
Il doare in basca daca acest nou proprietar va circula ca masina aia pe drumurile publice...
asta va verifica DRPCIV
Eu m-am dus la Fiscul sectorului meu cu Certif Fiscal al Intemediarului no.3, nici vorba de Proprietarul Initial ( ala care era in talon, apropo, primul era Firma ... )
Ma credeti sau nu, eu am obosit sa va povestesc adevaruri, nu inventii sau legi reinterpretate ..
In acest moment masina e pe numele meu si la Fisc si la DRPCIV. Singura stupizenie este ca la DRPCIV mi s-a refuzat Adeverinta ANAF care fusese "scoasa" pe numele Intermediar 3...
Mi s-a spus: Adev. ANAF sa fie scoasa fie de Titularul Talon ( adica firma aia ), fie de catre mine ( in cal. de nou proprietar ) ... ceea ce am si facut, pierzand alte 3 saptamani !!!
Nota: nu m-a costat nimic Adev. ANAF.... minune !!!
Stima
Felicitari pentru inmatriculare! Inseamna ca daca vrei, poti! Este adevarat , pe fisc il doare la baschetzi, vrea doar bani.
Nu are importanta ce am vrut eu ( si am putut... )
Asta este legislatia valabila in acest moment.
Transferul proprietatii = la FISC
Transferul dreptului autov. de a circula pe dr. public = DRPCIV resp. Politia Rutiera.
In BG cana vanzatorul a scos masina de la Fisc ( pt ca a vandut-o ) automat la DRPCIV-BG se comunica acest lucru. Daca in 30 zile ( sper sa nu spun prostii ) noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui, masina e automat radiata si nr. devin nule ( adica ce spuneati Dvs. de caz penal !!! )
La noi inca merge melodia: "las-o mah, ca merge asa... " ! si curg amenzile pe numele vanzatorului ...
Romania nu-i Bulgaria!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare talon auto si act vanzare-cumparare BordeianuGeorge BordeianuGeorge Buna seara, am cumparat o masina azi 21.12 2016 dar pe talon instrainat catre a fost trecuta data de 21.01.2017, daca ma opreste politia poate sa se lege de ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o mașină în care am făcut contract vanzare ... Cristian1997 Cristian1997 Bună seară , am o mașină în care am făcut contract vanzare cumparare am inscriso ca bun la primarie pe numele meu dar nu am inmatriculato pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Mai este obligatorie inmatricularea unui autoturism? Florin14 Florin14 Doresc sa adresez o intrebare deoarece nu am gasit nici o lege,ordonanta,hotarare,etc care sa ma lamureasca.Am cumparat o masina inscrisa in Romania care are ... (vezi toată discuția)