avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Intabulare contract de locatiune/sublocatiune ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Intabulare contract de locatiune/sublocatiune ?

Buna ziua, dragi colegi!
am o cerere de la primaria sector 6 bucuresti, care mie mi se pare cel putin ciudata: sa intabulez contractul de locatiune in baza caruia detin un spatiu comercial, pentru o durata de 3 ani.
aveti idee, info, ceva util despre temeiul acestei solicitari a primariei?
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Frunza , Consilier juridic 09:54, 12 August 2009
am gasit ceva util: art 19, alin 1 C, lit a) din Legea 7/1996(r) - ce contine cartea funciara - "precum si locatiunea si cesiunea de venituri pe timp mai mare de 3 ani.
Nu discutam temeiul de drept al cererii. Pesemne vor opozabilitatea fata de terti a contractului dvs de locatiune. Problema este ca nu sunt sigur ca cei de la Cartea Funciara accepta intabularea sau va dau inchiere de respingere! Puteti incerca , nu vad nimic rau in chestia asta . B-)
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Primaria imi solicita intabularea pentru a elibera autorizatie de functionare pe acel spatiu inchiriat. eu nu prea vad rostul intabularii unui contract de locatiune (in special pentru motivul lor) in conditiile in care acesta poate inceta prin acordul partilor oricand sau cu preaviz de 30 de zile. si atunci ei ma obliga sa suport alte cheltuieli si drumuri la ancpi, in conditiile in care locatiunea mea nu are treaba cu titlul de proprietate...dar asta e romanica noastra draga...ma consolez cu gandul asta...
multumesc frumos pentru interes si raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere cartea funciara contract inchiriere sbucuresti sbucuresti Se poate face, prin acordul partilor inscrierea la Cartea Funciara a unui contract de inchiriere al unui imobil pe o durata mai mica de 3 ani? Multumesc (vezi toată discuția)
De ce ar vrea un chirias sa inscrie in cartea funciara contractul de inchiriere? iuliana26 iuliana26 Recent chiriasul meu mi-a solicitat sa ii fac un act aditional la contractul de inchiriere prin care sa ii specific numarul cadastral al spatiului inchiriat si ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Daca un vecin isi face documentatie cadastrala si nu ma cheama la fata locului, si ma deposedeaza de o parte din teren. Ce pot sa mai fac? (vezi toată discuția)