avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Concediu de odihna in continuarea concediului de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Concediu de odihna in continuarea concediului de maternitate

Buna ziua,

As dori sa stiu pentru urmatorul caz, cate zile de concediu i se cuvin unui profesor :
1. perioada septembrie - decembrie 2015 - activitate la catedra
2. perioada ianuarie - iunie 2016 - concediu medical + concediu de maternitate

Zilele de CO cuvenite perioadelor de mai sus se pot lua imediat dupa terminarea concediului de maternitate? Exista vreun impediment in faptul ca , fiind in CO , postul nu devine vacant si unitatea de invatamant sa refuze cererea de CO?

Dupa finalizarea CO urmeaza intrarea in CCC.

Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: MVoloaga , utilizator 22:03, 11 Mai 2016
In principiu, zilele de CO se pot lua dupa efectuarea concediului de maternitate. Insa in invatamant, exista o prevedere derogatorie de la aceasta situatie , si anume: Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar beneficiază de dreptul la concediul de odihnă anual cu plată, în perioada vacanţelor şcolare.

Pe durata CO, postul nu poate deveni vacant ... vacantarea postului se face in momentul in care se inceteaza raportul de munca.
Multumesc pentru raspuns.

In cazul de fata CO poate incepe exact in perioada vacantei de vara si ar fi urmat de intrarea in CCC, cu data de 1 septembrie (inceperea noului an scolar). Poate fi refuzata acordarea CO in acest caz? In perioada de la sfarsitul concediului de maternitate si pana la data de 1 septembrie, sotul va intra in CCC.

In plus, in normele metodologice PRIVIND EFECTUAREA CONCEDIULUI DE ODIHNĂ AL PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVĂŢĂMÂNT
mai exista ceva specificat la art.17 si anume:

Art. 17. Programarea concediilor de odihnă va fi modificată, la cererea cadrului didactic, în următoarele cazuri:

b) cadrul didactic cere concediu de odihnă înainte sau în continuarea concediului de maternitate;


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului in invatamant salgeta salgeta Plata pentru concediul de odihna se face anticipat, nu? Cum se poate califica o primarie care vireaza banii esalonat, luna de luna, cu pretextul ca e o... ... (vezi toată discuția)
Zile c.o. aferente concediului postnatal? Biancamacovei Biancamacovei Bună ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate. Sunt titular la.o scoala gimnaziala, in perioada 1 sept 2015-1 ianuarie 2016 am fost in concediu postnatal, ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal peste concediu de odihna flor1 flor1 Buna seara, As avea unele nelamuriri, daca ma puteti ajuta.Lucrez in invatamant pe perioada determinata( contractul meu de munca incheiandu-se in 31 august ... (vezi toată discuția)