avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto

buna ziua , am fist implicat intru-un accident auto care nu a fost provocat din vina mea ( celalalt autoturism nu mi-a acordat prioritate de trecere intr-o intersectie dirijata prin indicatoare rutiere adica stop) am chemat politia, am dat declaratii, tot ce trebuie. Acum cel care a provocat accidentul refuza sa imi dea asigurarea ca sa pot sa imi repar masina. Cum sa procedez? va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:47, 11 Mai 2016
Cu anexa 2 eliberata de politie ,mergeti la compania de asigurari a soferului vinovat si deschideti dosar de dauna
Polita de asigurare este un document care face parte din dosarul de dauna. Dosarul de dauna nu poate fi instrumentat in lipsa copiei politei de asigurare. In alta ordine de idei, inspectorul de daune trebuie sa constate avariile ambelor autoturisme, facand fotografii acestora. Probabil veti avea probleme si cu prezentarea vinovatului cu autoturismul la asigurator.
Incercati o rezolvare amiabila ( eventual prin mediere la un mediator autorizat), aratandu-i ca in cazul in care nu va da polita de asigurare veti fi obligat sa va adresati instantei de judecata si veti solicita obligarea vinovatului la plata costului reparatiei autoturismului si a cheltuielilor de judecata, care nu sunt mici.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident Bogdan-Catalin Bogdan-Catalin buna ziua.de curand am intrat intr-o intersectie unde aveam stop si din neatentie am provocat un accident. masina avariata este taxi si proprietarul insista ca ... (vezi toată discuția)
Urgentarea procedurii de stabilire a daunelor unui autotorurism snowden snowden Acum 2 saptamani am fost victima unui accident rutier din care a rezultat mai mult de 38 de parti avariate (inclusiv airbag-uri) ceea ce ar putea insemna dauna ... (vezi toată discuția)
Masina parcata avariata din tamponarea a 5 masini cezaru cezaru salut aveam masina C, parcata in fata curtii. dupa o tamponare in intersectie intre A si B masina mea C si alte 2 parcate, D si E, au fost avariate. politia ... (vezi toată discuția)