avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont bancar persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont bancar persoana decedata

Buna ziua
Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri la banci in acest sens. As dori sa imi spuneti daca banca trimite raspuns in care sa comunice daca exista vreun cont pe care sa fie titular tata la data decesului sau da relatii si in cazul in care a existat un cont si a fost inchis inainte de deces ?Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: infogather , utilizator 04:50, 6 Martie 2024

GAINARIU GABRIELA a scris:

Bună ziua va rog frumos din suflet tataia a murit acum câțiva va anii Cum as putea sa iu a bani din cardul lui cardul este expirat pinul nu mai este și as vrea Sa știu dacă ne a lăsat și noua ceva eu sunt nepot a lui iar tata meu era fiului lui e primul copil mam interesat și me zis cineva ca ne a lăsat ceva Cum as putea sa aflu și unde sa mă duc el loua pensia pe cardul bcr iar banii erau acolo. Aștept răspunsul dumneavoastră

Trebuie facuta succesiunea dupa bunic.
Daca tatal dumneavoastra este in viata doar el poate face urmatoarele:

Mergeti la BCR, cu certificatul de deces, cereti extras de cont pentru notar, daca nu va da intrebati cati bani sunt in cont, daca nu vi se raspunde incercati alt BCR pana cand gasiti eventual un om care stie legea. Cereti sa vorbiti cu un superior - explicati situatia

Mergeti la notar, in bunuri mobile treceti cont BCR, notarul va interoga acest cont si va va da o cota parte impreuna cu ceilalti mostenitori. Apoi mergeti cu certificatul de mostenitor toti la banca unde banca va va spune ca va contacteaza dupa verificarea actelor de catre departamentul juridic. Acest lucru poate fi facut pe loc.

In cazul meu banca a uitat de mine ca domnisoara a avut o problema, am revenit dupa o saptamana spre stupoarea sefului care m-a intrebat speriat de ce nu pe loc. Bineinteles ca doar domnisoara avea aces la raspunsul juridic de pe mailul ei, pe care l-a trimis a doaua zi colegelor pentru inchidere (ROMANIA)

Este important de stiut ca nepotii nu mostenesc (daca va intelegeti cu tatal dumneavoastra e altceva), doar copii defunctului vin la mostenire, nepotii nu. Daca tatal este decedat atunci trebuie sa veniti cu fratii dumneavoastra si fratii lui si sotiile, etc mostenitorii legali

Ce incerc sa va spun este ca functionarii banci stiu lucruri diferite si e ami useor sa intrebati la 3 sucursale decat sa pierdeti timpul.

In practica succesiunea are costuri si include imobile in primul rand, pe acestea se platesc taxe, la fel si pe banii din cont, este bine ca in succesiune sa intrebati sa vi se faca o evaluare de taxe notariale inainte
Banca nu o sa va dea nicio informatie dvs. Puteti sa mergeti la 7 sucursale. Iar notarul nu are cum sa interogheze niciun cont, pentru simplul motiv logic, ca nu are acces la bazele de date ale bancilor. Discutati cu un notar sa va dea o adresa prin care sa solicite un extras de cont privind disponibilitatile defunctului, la data decesului. Adresa o depuneti la banca, iar banca va trimite documentul direct notarului, nu dvs.
De la comunicarea extrasului de cont notarului, este bine sa dezbateti succesiunea imediat. Altfel sumele se modifica si va trebui sa obtineti ulterior suplimente la certificatul de mostenitor.
Buna suntem 2frati de mama a murit mama și tatăl vitreg
Am făcut succesiunea după mamă am rămas fiecare cu imobil
In succesiune fratele meu nu a spus de contul bancar al mamei a scos banii după deces
După succesiune am aflat de cont pot recupera banii din cont am dreptul și eu la ei ce este de făcut mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 21 August 2023
Filofteea09, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Informatii bancare in calitate de mostenitor legal 20Bogdan 20Bogdan Buna ziua . Inainte de a face succesiunea la notar am fost personal la mai mute banci si am depus cereri pe care le-am primit de la notar inclusiv notarul ... (vezi toată discuția)
O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.ce pot face? cristinav2011 cristinav2011 Buna ziua! Tatal meu a decedat in luna noiembrie.Dansul avea un depozit bancar iar mama era trecuta la clauza.Astazi a fost termenul scadent al contului iar ... (vezi toată discuția)