avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna seara. Sotul meu are o fetitade 13 ani din prima casatorie careia ii da 25% din venitul sau .Acum, de 2 luni ne-am mutat in Anglia si deja suntem terorizati de foata sotie care vrea 25% din venitul de aici. Ma puteti ajuta si pe mine, nu stim cum sa procedam si cat trebuie sa-i dam. Va multumesc
Dacă se cunoaşte adresa de reşedinţă, se pot afla toate datele despre tatăl minorei, prin comisie rogatorie, solicitată de instanţă.
Daca prin hotarare s-a stabilit pensia alimentara in procent fix raportat la venitul net/lunar al tatalui, va trebui sa achitati pensia raportat la venitul actual realizat, in caz contrar fosta sotie putand pune in executare hotararea, tatal fiind obligat la plata din urma a pensiei.
nu a vorbit nimeni de abandon. S-a vorbit de pensia alimentara. 25% dintr-un salariu din Anglia care e in medie 1200 de lire este foarte mult, 300 lire pe luna. Faceti un calcul sa vedeti ca e o pensie foarte mare care probabil suplineste 100% partea financiara a mamei.nFosta sotie nu are de ce sa va afle resedinta sau de ce sa aiba detalii despre unde ati plecat sau cum. nNu aveti de ce sa platiti o pensie atat de mare doar pentru a suplini implicarea financiara a mamei.n
Stimate domn, sedinta de terapie pt copilul care nu aare relatii apropiate cu unul dintre parinti, incepe de la 100 lei. iar daca sunt intre 2s i 3 sedinte pe saptamana, faceti un calcul cat costa.
Apoi cine stabileste cat are "voie" un copil sa consume? Nu are voie probabil la after school, nu la cursuri, nu la meditator, nu la bona care suplineste timpul pe care copilul ar trebui sa-l petreaca cu parintele care nu petrece timp cu el. Si asta doar ca sa se incadreze intr-un buget pe care il stabilesc unele persoane ca fiind suficient pt un copil pe care l-au facut si atat. Ca sa nu mai punem partea medicala, dincolo de gratuitati care sunt sub limita necesara.

Haideti sa nu mai consideram ca pensia alimentara este un bun al mamei, din care ea se distreaza. Nu, a creste singur un copil nu este usor nici fizic, nici mental si nici financiar. Chair daca ar suplini partea financiara a mamei, nu poate nici cand sa o suplimneasca pe cea fizica si afectiva. Ganditi-va si dv cu ar fi fost daca dv ca si copil sa primiti bani, dar sa nu va vedeti parintii. Ar fi fost suficient? Nu ati fi suferit? Cei de langa dv nu ar fi incercat sa depuna eforturi sa va umple golul? Banii nu o fac.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
Alina2011, utilizator
Stimata doamna, cheltuielile se impart la doi. Si sedintele de terapie si tot. Deci faceti dumneavoastra un calcul daca cumva un copil cu terapie si afterschool pe luna te duce la echivalentul a 600 de lire. Eu zic ca nu.
Ca sunt tati care dau 100 lei pe luna, e altceva, I-as baga la racoare. E revoltator. insa in cazul de fata 25% din salariul de Anglia reprezinta foarte mult, o suma care nu e corecta si nu e raportata la nevoile copilului, nevoi pe care pe hartie le sustine si mama financiar.
Sa nu mai vorbim de faptul ca pe langa astia 25% tatal ar trebui sa mai stranga bani si de biletele de avion care sa aduca copilul in vacante la el. dar hei, e treaba lui.

Eu nu consider ca pensia este un bun al mamei. Ar trebui sa fie al copilului. Copil la care financiar trebuie sa contribuie amandoi parintii. Iar pentru asta nu trebuie sa bagi mana celuilalt in buzunar, pentru ca poti. Va contraziceti. Spuneti ca banii nu pot suplini lipsa prezentei fizice insa nu va vad dand inapoi pana la idea de a accepta o pensie alimentara decenta. cat mai multi cat mai bine, nu?
Din nou, de ce ar dori cineva sa suplineasca partea afectiva a mamei????? Fiecare cu partea lui doamna, iar daca mama e asa complesita de grija copilului il poate lasa mai mult in vacante la tata, e egalitate in felul asta.

PS. nu-I asa ca si in perioada in care copilul e la el, tatal ar trebui sa plateasca pensie alimentara?
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinciprian78 alinciprian78 in ianuarie tatal meu a decedat si am primit din partea administratiei ca ajutor de deces suma de 2000ron bani neimpozabili trecuti prin contabilitate,si am ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pensie alimentara CristineO CristineO sotul meu are un copil din casatoria anterioara, care este major, si la care i-am platit o pensie alimentara stabilita prin hotarire judecatoreasca. De citeva ... (vezi toată discuția)