avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna seara. Sotul meu are o fetitade 13 ani din prima casatorie careia ii da 25% din venitul sau .Acum, de 2 luni ne-am mutat in Anglia si deja suntem terorizati de foata sotie care vrea 25% din venitul de aici. Ma puteti ajuta si pe mine, nu stim cum sa procedam si cat trebuie sa-i dam. Va multumesc
În primul rand fiecare părinte își întreține copilul cu o suma raportata la venitul sau, asa ca faceți aiurea calculul ca acel copil va beneficia de pensie de 600 de lire, apoi nu știm situația copilului sa hotărâm noi dacă e mult sau bine. Nu știm nici dacă tatăl e dispus sa îl ia în vacante, asa ca sa ne raportam la datele problemei, zic.
Situația e simpla, exista o hot prin care tatăl e obligat sa plătească raportat la venitul sau net, atâta trebuie sa plătească și gata. Dacă i se pare mult, sa ceara reducerea procentului sau sa se stabilească în suma fixa raportat la nevoile copilului.
Altfel și plata parțială cu rea credință e abandon, iar pensia poate fi executata și în străinătate.
gi-jane2 a scris:

În primul rand fiecare părinte își întreține copilul cu o suma raportata la venitul sau,


Poftim? Din care lege ati scos aceasta afirmatie? Nu, un parinte il creste si ii ofera mediul necesar unei bune cresteri (inclusiv locuinta), iar celalalt care nu il creste, suporta partea financiara.

Unul cheltuie nervi, timp, griji, drumuri etc, iar celalalt bani.

Atunci cand insa exista custodie comuna si copul sta jumi/juma la fiecare, atunci fiecare da si din timpul, nervii, grijile sale 1/2 si si din partea financiara.


Abandon ma refer la cel fizic. La sentimentul pe care il are un copil al carui parinte pleaca din tara/oras si il mai vede 1 la 3 luni, daca il vede si atunci.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
Alina2011, utilizator
Doamna, în topicul asta e vb despre pensie, iar mesajul meu răspunde unuia anterior, dacă nu urmăriți topicul, nu puteți înțelege la ce se refera cate un utilizator . Ma refeream la obligația legala de a plăti raportat strict la venitul părintelui, nu la un venit presupus.
Și nu vb despre nervi și timp sau alte obligații etc.
Stimata doamna aici nu este vorba de nici un abandon din contra avem o relatie deosebita cu fetita si ne ocupam cu totii de binestarea ei. Niciodata nu a fost vorba de o suma fixa si gata...ne-am facut datoria, contribuim la absolut orice are nevoie. Copilul nu strica cu nimic si plus de asta eu am stiut de la inceput totul si sincer nu cred ca este vorba sa-mi educ sotul pentru ca este foarte bine educat.

Nu stiu de unde poate afla, ma gandesc ca poate prin fortele de munca sau ceva de genul. Oricum noi contribuim cu o suma destul de frumusica peste limita impusa de hotararea din Romania si contribuim la orice are nevoie fetita, plus de asta avem o relatie frumoasa cu ea numai ca de.....
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
gi-jane2, moderator
Cereti plata pensiei in natura daca mama insista.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinciprian78 alinciprian78 in ianuarie tatal meu a decedat si am primit din partea administratiei ca ajutor de deces suma de 2000ron bani neimpozabili trecuti prin contabilitate,si am ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pensie alimentara CristineO CristineO sotul meu are un copil din casatoria anterioara, care este major, si la care i-am platit o pensie alimentara stabilita prin hotarire judecatoreasca. De citeva ... (vezi toată discuția)