Doresc sa stiu daca imi mai pot intemeia cerere in baza art. 529 - 533 Cod civil (Legea 287/2009) si daca mai trebuie stipulat vreun alt art din legislagie.
Mai am 2 intrebari:
- stiu ca parca actiunea (cererea) trebuie depusa in 3 exemplare. La fel trebuie si celelalte copii dupa sencitnte, CN copil, CI eu?
- pentru actiune majorare pensie limentara copil care sunt taxele si timbrele pe care trebuie sa le depun?
Doamna, tocmai ati scris mai sus motive de respingere a majorarii de pensie, oparerea mea. Daca nevoile copilului erau oricum mai mari decat platea domnul, inseamna ca nimic nu s-a schimbat. Doar cuantumul pe care il poate plati dl.
Ca si altcineva mai sus, va recomand poentru o buna intelegere cu tatal, a copilului nu a dv., pe viitor, sa incercati o conciliere.
Pentru aceasta, e nevoie de un cadru oficial, fie sa il chemati prin cererea de chemare in judecata, fie prin avocat sau mediator, cum doriti. e mai ieftin si mai rapid, fara nervi si altele.
In plus, ca sa inteleg nevoia mai mare a copilului (mai sus nereiesind asta), imi puteti spune cum anume au crescut nevoile unui copil de scoala fata de cele ale unui copil de gradinita?
Profesional, lucrez cu parinti si psihologi si, din toate argumentele puse cap la cap, lucrurile par a fi tocmai invers. Sigur, depinde de la caz la caz, pe al dv. nu-l cunosc.
La scoala are uniforma. Un copil de clasa pregatitoare isi strica hainele mult mai curand decat un copil mai mare si trebuie peridoic schimbate/cumparate altele. Are caiete dupa care lucreaza la fiecare materie, care trebuie achizitionate. Invatamantul romanesc nu ofera copiilor rechizite, care se solicita la ore. Exista excursii etc. Aceastea sunt mari diferente fata de gradinita, unde il puteam imbraca cu orice culoare aveam prin casa, statea pana la ora 5:30 in banii de stat. Dupa clasa pregatitoare ori platesc atfer-school ori o bona care sa aiba grija de copil. Cum puteti spune ca nu cresc la scoala cheltuielile fata de gradinita, ba ca e invers? Si daca oricum nevoile copilului au fost mai mari, si tatalui i-a crescut salariul, cum adica nu exista temei sa isi ceara marirea dreptului sau de intretinere? Adica daca un angajat are nevoi mai mari decat salariu, nu are motive sa ceara marire de salariu?
La gradinita platiti mancarea, la scoala nu. Hainele unui copil de gradinita se strica mai repede si mai des decat uniforma pe care de fapt, e mult mai ieftin sa o ai. E un avantaj sa fie la scoala. Cu banii cu care plateati mancarea la gradinita puteti plati lejer rechizitele de la scoala ca doar nu dati 300 lei lunar pe caiete si nici excursii nu se fac lunar.
Copilul cu cine sta in vacante, ca doar sunt atatea la stat. Iar scolile in marea majoritate ofera afterschool pentru sume mai mult decat decente. Deci cresterea de care vorbiti ar fi foarte mica.
Iar daca asta chiar este o problema, discutati intai cu tatal inainte sa deschideti actiune in instanta. Este cel mai indicat.
Orice om de pe lumea asta, chiar si ala care are salariu 20000 euro/luna are nevoi mai mare decat salariul.
Doamna, nu va suparati pe mine. Cam cate perechi de pantaloni rupe in genunchi un copil de gradinita si cate unul de scoala? Indiferent de culoare? Nu comparam cu clasele mai mari, juridic, e nevoie de o comparatie cu ce a fost pana acum.
Uniforma, spun parintii, nu eu (eu sunt antiuniforma, mi se pare depersonalizanta), te scapa de grija hainelor. Trebuie sa ai doar uniforma curata, in rest, nu prea mai conteaza... ca ai un trening sau un blug, ca nu... ca ai o camasa sau pui un tricou...
La gradinitele de stat unde am vazut multi copii exista excursii, atentii, serbari cu costume (la scoala sunt inlocuite cu... nimic aceste costume de albiunuta si tantar), optionale, mancare, consumabile. Stiu o gradinita unde parintii dau bani ca sa plateasca o femeie de serviciu, caci gradinta nu are.
Eu va spuneam in mesajul anterior ce am descoperit ca mentalitate comuna multor parinti. Nu e ok sa generalizez, de aceea v-am intrebat particularuitatile in cazul dv. Nu puteti veni cu argumentul ca exista excursii, ci cu dovezi concrete despre acele cheltuieli viitoare.
When, cred ca ne inversunam prea mult, poate e bine sa ne linistim.