avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demisie comitet asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demisie comitet asociatie proprietari

In curand vom avea o sedinta convocata ca urmare a demisiei presedintelui si a celorlalti doi membri ai comitetului executiv. Toti stim motivele, nu sunt probleme cu asociatia, doar probleme personale. Acum presedintele nu stie daca la sedinta, sotia lui poate vota, fiind si el prezent. Sa dau un exemplu - si-a dat demisia pe 15 (tot comitetul), pe 20 este sedinta la care participa, normal, ba chiar prezinta ordinea de zi si o mica dare de seama cu ce-au facut ...etc...se trece la votarea unui nou presedinte.... El a spus ca nu se va implica in nici un fel, o va lasa pe sotie....Este corect? Ca prezenta, pentru apartamentul respectiv, va fi trecuta o persoana desi sunt amandoi...Eu am spus ca, in afara faptului ca va spune cateva cuvinte, nu ar trebui "sa-l bagam in seama"si sa o consideram pe sotie ca reprezentanta in adunare....Este bine? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: corneliacr , utilizator 13:52, 21 Mai 2016
Nu sunteti de acord, dar deocamdata aceasta este Legea, insa vreau sa va spun ca toate aceste imputernicirei trebuiesc date inainte de inceperea AG, sa fie inregistrate in registratura as. prop., vizate de catre presedintele comisiei de cenzori, care la momentul inceperii AG, face prezenta menbrilor (atentie, proprietar nu este acelasi lucru cu membru, adica membru as. prop. este proprietarul care a semnat acordul de asociere si documentele de infiintare a as. prop.).
Ceilalti proprietari pot participa la lucrarile AG, dar nu pot vota.
Cu voia dvs. trag si eu speranta ca noile prevederi care se tot amana, vor mai clarifica aceste notiuni, precum si altele.
Eu intelesesem ca pe 20.05. se v-a desfasura AG, de aceea am facut acea remarca. daca este pe 22.05., cu atat mai bine, puteti tzine cont de opinia mea, sau nu - cum doriti.
Faza este ca omul este acolo, in carne si oase, cu capul pe umeri. Vrea sa plece - ok, ii multumiti pentru indelungata activitate si cand treceti la alegeri, omul este simplu membru al as. prop. cu drepturi si obligatii - de ce trebuie sa se deranjeze si sotia si sa voteze in locul sau?
Poate ne informati cum ati rezolvat "cazul" !
am participat recent la o adunare generala ca cenzor extern.
Au fost cateva imputerniciri, fiecare locatar putand avea maxim o imputernicire.

Cand s-a trecut la vor, s-a votat cu cei prezenti in sala.
Apoi s-a votat de catre cei care aveau imputerniciri conform mandatului acordat.
In final s-au adunat voturile pentru si voturile impotriva.

Adunarea a decurs foarte democratic, fara manipularea votului.
Asadar, oamenii si-au facut singuri legea care sa evite manipularea.

Nu este normal ca o presoana sa aiba 18 imputerniciri si sa voteze cum il duce pe el capul.
Asadar, pana la aparitia noii legi, oamenii si-au facut propria lege, propriile exigente.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Multumesc pentru precizari. Vom vedea maine cum se va desfasura sedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)
Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in adunarea generala chipurici chipurici As dori sa aflu daca se poate, cati locatari pot fi reprezentati de o singura persoana care sa aibe imputernicire in sedinta de adunare generala a asociatiei ... (vezi toată discuția)