avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Apartament inchiriat fara forme legale, repercusiuni ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Apartament inchiriat fara forme legale, repercusiuni chirias

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: daca o persoana inchiriaza apartamentul si nu depune contract de inchiriere la fisc pentru plata impozitului pe chiria incasata, se face vinovat de evaziune fiscala?
Ce repercusiuni pot exista asupra chiriasului? Are vreo vina ca proprietarul nu a dorit sa intocmeasca contract de inchiriere?
Cum se poate dovedi ca proprietarul a luat bani de la chirias?
Proprietarul spune ca este casa lui si poate sa stea cine vrea el, fara sa ii ia bani.
Mi s-a cerut parerea in aceasta chestiune si am promis ca ma interesez pe acest site unde voi primi lamuriri rapide si pertinente.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 12:32, 25 Mai 2016
Cum s-a facut plata asa zisei chirii?
Din cate stiu, plata asa zisei chirii s-a facut direct, adica proprietarul a primit banii de la chirias in mana, intalnindu-se in oras sau acasa la proprietar sau la chirias.
1. este evaziune fiscala, caci proprietarul isi face un venit din chirii.
2. Chiriasii fara a avea contract de inchiriere stau ilegal in acea casa, dovada banilor de chirie nu poate fi facuta caci ea se face in baza unui contract si pot fi evacuati oricand din imobil chiar daca au platit chirie.
3. Contractul de inchiriere inregistrat la fisc este titlu executoriu astfel incat in cazul nerespectarii cauzelor din act oricare dintre parti se poate adresa executorului sau instantei de judecata.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament pe care chiriașul l-a subînchiriat fără acordul meu și a încasat chirie fără să-mi plătească ceva. cum îmi pot recupera banii? cris.petra cris.petra Buna ziua! In luna martie a acestui an, am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe o perioada de 1 an de zile. Contractul de inchiriere l-am ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am să mă creadă cei de la fisc dacă-mi denunț proprietarul pentru evaziune fiscală? ContSters160566 ContSters160566 Bună seara! Stau într-o garsonieră cu chirie de aproximativ 3 ani de zile și dau proprietarului lunar, suma de 600 lei, de când m-am mutat aici (din ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Adina Haiduc Adina Haiduc Buna ziua, Proprietarul inchiriaza cu contract de comodat un apartament pe perioada de 1 an. Clauzele de incheiere contin si faptul ca acest contract se ... (vezi toată discuția)