avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune.tata decedat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune.tata decedat.

buna ziua,in legatura cu succesiunea am si eu mai multe nelamuriri si anume:
inainte de toate,cazul este urmatorul:tatal a decedat,mostenitori sunt sotia,si doi copii,cu mentiunea ca sotia supravietuitoare este mama buna a unui copil,celalalt fiind dintr-o casatorie anterioara.
- care sunt cotele de mostenire pentru: casa si curte(casa cumparata pe L112,mai putin terenul,dar se poate cumpara si acesta acum),conturile bancare ale familiei(se iau in calcul atit cele dechise pe numele defunctului cit si cele pe numele sotiei supravietuitoare?si daca nu le declara pe acestea din urma,cum se pot afla?),actiuni(atit cele pe numele defunctului cit si cele pe numele sotiei supravietuitoare ?si daca nu le declara pe acestea din urma,cum se pot afla?),bunurile familiei(mobila,tablouri,biblioteca).
-in cazul in care sotul supravietuitor de comun acord sau nu cu notarul,nu declara toate bunurile care ar trebui incluse in succesiune,ci doar o parte din ele,cum se poate remedia situatia?
- participa la succesiune sumele de bani rezultate din vinzarea unei mosteniri a defunctului(in sensul ca participa toti trei mostenitorii sau doar copii ?)
va multumesc deocamdata pentru ajutor.toate cele bune tuturor.
Cel mai recent răspuns: carsteaverginica , utilizator 16:48, 3 August 2014
cora2006 a scris:

tucumoaca a scris:

multumesc tutur de ajutor si raspuns.mai am o nelamurire :
deci,in masa succesorala intra ATIT CONTURILE SI ACTIUNILE DEFUNCTULUI CIT SI CELE ALE SOTIEI SUPRAVIETUITOARE. coerct? daca da,specificati va rog baza legala.(bineinteles ca ele se impart in cotele stabilite la notar).va multumesc din nou.


Nu inteleg de ce nu cititi mai intai raspunsurile date de consultanti si numai dupa aceea sa puneti intrebari suplimentare in cazul in care raspunsurile acestora nu sunt lamuritoare.
Daca nu cititi raspunsurile date, nu inteleg de ce mai puneti intrebarile...Asta inseamna ca ne pierdem vremea pe aici, noi, bietii consultanti...;)

Cora , te rog eu sa nu te superi!:vishenka:
Omul intreaba si el ...stii vorba aceea...acum ori niciodata!:D
am inteles acum.deh ,mai greu dar am inteles perfect acum.va multumesc din suflet pentru ajutor,si va doresc numai bine si sanatate.va rog sa ma scuzati,nu am vrut sa abuzez de bunavointa dvs,doar ca nu imi erau clare citeva aspecte.acum sunt linistit si multumit de ajutor.va multumesc inca odata si va doresc toate cele bune.si ,credeti-ma ,nu va pierdeti vremea pe forum...chiar ajutati oamenii..ceea ce este un lucru de apreciat si de respectat.bravo tuturor consultantilor!
Ne bucuram atunci cand putem da un sfat UTIL celor care-l solicita...este o satisfactie atunci cand ne dam seama ca nu am pierdut timpul pe aici, degeaba...;)
referitor la acest raspuns am o nelamurire : cum adica , daca sotul moare se aduce la masa succesorala contul decedatului dar si contul meu ca sotie . ce treaba are contul celui viu ? multumiri anticipate celor care vor raspunde .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare certificat de mostenitor liliana szilagy liliana szilagy sunt pusa intr-o situatie putin delicata, in sensul ca particip la actiune in justitie de anulare a unui certificat de mostenitor. Prin certificatul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ptr. a 2 a sotie mariuspe mariuspe Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. Dupa moartea tatalui meu, a trebuit sa fac succesiunea. Din casatoria cu mama, nu mai sunt si ... (vezi toată discuția)
Succesiune ivi ivi Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva. In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune. Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)