avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal

intra sau nu in vigoare de la 1 sept?sau ce se intampla stie cineva ceva?
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 19:31, 6 Octombrie 2010
Cereti un raspuns dificil!:D
In starea aceasta de incertitudine cred ca orice pare sigur poate deveni incert!
Noile Coduri, atat cel penal cat si cel civil vor intra in vigoare abia dupa intrarea in vigoare a Codurilor de procedura civila si penala ce urmeaza a fi puse in discutie in termen de 1 an de la publicarea noilor coduri. Abia apoi se va stabili data de intrare in vigoare a noilor Coduri, daca nu se va proroga termenul de intrare in vigoare ca si Codul penal ce trebuia sa intre in vigoare de mult timp si a carui intrare in vigoare nu a mai avut loc. ;)
Sa nu uitam Codul "Macovei" care nu a intrat in vigoare !B-)
E un exemplu bun de tinut minte!
Deocamdata nici nu poate fi vorba,atata timp cat nimeni nu a mai poemnit nimic despre cele doua coduri de procedura,penala si civila.Eu am inteles ca este vorba despre anul 2011
CUM POATE FI VORBA DE 2011??? Nu vor intra in vigoare la un an de la data publicarii in M.O??? adica cel mai tarziu in iulie 2010? iar despre codurile de procedura nu au zis ca le finalizeaza in toamna?

Alte discuții în legătură

Noul cod penal ContSters214324 ContSters214324 stie cineva daca va intra in vigoare noul cod penal? (vezi toată discuția)
Noile reglementari ralu_2008 ralu_2008 cand intar noile coduri in vigoare? multumesc! (vezi toată discuția)
Interpretare art 446 din legea nr.286/2009 panturu_nelu panturu_nelu Va rog daca se poate sa-mi dati o parere (interpretare) referitoare la art.446,alin.1,2 si3 din codul penal din 25 iunie 2009. legea 286 Din ce inteleg eu ... (vezi toată discuția)