avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal

intra sau nu in vigoare de la 1 sept?sau ce se intampla stie cineva ceva?
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 19:31, 6 Octombrie 2010
Pana la urma care este codul penal ramas in vigoare? Ati prezentat pe site noul cod penal 2009 aici: www.avocatnet.ro/UserFiles/a... .
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ContSters44992, utilizator
La sfarsitul lui Iulie s-a facut 1 an de la publicarea in MO a (Noului) Cod Penal. Conform celor spuse in respectiva lege "În termen de 12 luni de la data publicării prezentului cod în Monitorul Oficial al României, Partea I, Guvernul va supune Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului penal". Proiectul respectiv este in dezbatere pe pagina de internet a Ministerului Justitiei de cateva luni, dar in Parlament nu a ajuns. Macar intrarea in vigoare a precedentului Nou Cod Penal era amanata cu cateva zile inainte de "intrarea in vigoare".
Exista vreo "procedura" legislativa in aceasta situatie? Eu am senzatia ca aceasta ignoranta duce la "anularea" acelei legi... Poate gresesc...
Se pare ca guvernantii nostri, daca nu's impinsi de la spate de oarece foruri internationale nu se misca. Anul trecut erau "disperati" sa voteze codurile acum au uitat de ele.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
Lulica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal ContSters214324 ContSters214324 stie cineva daca va intra in vigoare noul cod penal? (vezi toată discuția)
Noile reglementari ralu_2008 ralu_2008 cand intar noile coduri in vigoare? multumesc! (vezi toată discuția)
Interpretare art 446 din legea nr.286/2009 panturu_nelu panturu_nelu Va rog daca se poate sa-mi dati o parere (interpretare) referitoare la art.446,alin.1,2 si3 din codul penal din 25 iunie 2009. legea 286 Din ce inteleg eu ... (vezi toată discuția)