avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... SRL-D probleme depasire plafon!!??
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

SRL-D probleme depasire plafon!!??

La infiintare, in martie 2015, Srl-D a cerut finantelor sa fie platitor de tva. Cererea a fost respinsa. Acum finantele ii cer administratorului sa depuna dec 088, si cer sa platesca tva pentru tot ce a facturat de la infiintare, pe motiv ca cifra de afaceri e de 270.000 ron si a depasit plafonul.#-o
De asemenea cer trecerea la impozit pe profit de 16% de la impozit pe venit 3%. Cer asta referitor anului 2015. Declaratiile 100 depuse in termen, obligatiile de plata declarate, platite... cum si de ce sa modific acum!!!???X-(
Cer asta verbal,a fost chemata contabila la anaf. Deci eu nu am nimic scris/ notificare de la ei. Am intrebat contabila, ca anaful decide cand eu nu mai sunt SRL-D?? Si a zis ca nu, ca ei nu zic ca nu mai sunt Srl-D, dar ca plafonul de 220.000 ron parca ar fi la fel ca si pt un Srl normal sa zic asa.
Plafonul nu era de 500.000 euro??? :O Si cum pot cere asta dupa jumate de an?? Si mai ales plata la Tva pt tot ce s-a facturat??
Dar normal si logic, dupa mine,
1. Eu daca totusi fac 088 si cer sa fiu platitor de tva. ceea ce nu mai doresc-- Eu am cerut o data asta, m-au respins! eu devin paltitor de tva acum, odata cu cererea, inregistrarea, de luna aceasta. Sau nu??
2. Nu m-a notificat/ avertizat nimeni totusi. O notificare scrisa, de la anaf in care sa imi dea temeiul legal pentru lucrul asta. In care sa se stabileasca o data X de la care sunt sau nu sunt paltitor tva, ca nici eu nu mai stiu / in care dau 3% sau 16% impozit
Rog un ajutor, chiar nu stiu ce sa fac, cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 20:01, 3 Iunie 2016
Problema trebuie s-o priviti in felul urmator. Solicitarea de a fi inregistrat ca platitor de tva la cerere pe care ati depus-o initial, da, putea fi aprobata sau nu dupa unele criterii. Dar faptul ca ati depasit plafonul cifrei de afacere, era obligatia dumneavoastra sa depuneti actele pentru a va inregistra ca platitor de tva. Asta era obligatoriu. Nu merge cu : daca voi nu ati vrut prima data, acum nu mai vreau eu. Contactati un contabil autorizat si sa rezolvati aceasta problema in cateva zile, caci e grav.
Da, sunt constienta de acest lucru, eu trebuie sa ma declar, la depasirea plafonului.
Dar societatea este SRL-D, la care plafonul e de 500.000 euro. sau cel putin eu asa stiu ca era pe 2015!?
si cu plata tva-ul pe tot ce e facturat e in regula? Eu stiu ca se plateste tva-ul aferent sumei de la depasirea plafonului, oricare ar fi el.
multumesc.
De urgenta apelati la serviciile unui specialist in domeniu (contabil autorizat, expert contabil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 088 ilmir1 ilmir1 bun ziua Anul trecut am schimbat administratorul firmei adica nu mai este sotia sunt eu. Astazi am primit de la ANAF o notificare ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare platitor de tva la timp! somial somial buna ziua. am o INTREPR INDIVID. in luna mai 2015 am depasit plafonul de 220.000. nu am stiut ca trebuie sa anunt de atunci , am crezut ca se schimba in ... (vezi toată discuția)
Plafon 2006 platire tva adriantemax adriantemax Salutari, Firma noastra a inregistrat in 2006 cifra de afaceri de 2.2 miliarde lei vechi fiind neplatitori de TVA. Vroiam sa stim daca prin aceasta am ... (vezi toată discuția)