avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Efecte legea darii in plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Efecte legea darii in plata

Buna ziua. As dori sa intreb daca, avand in vedere ca datoria catre banca, trebuie sa se stinga in momentul cedarii dreptului de proprietate asupra imobilului ipotecat, poprirea lunara virata bancii, poate fi recuperata sau efectul legii este doar de la data intrarii in vigoare. dpdv meu de vedere, nu am nicio vina ca piata imobiliara s-a devalorizat, ca atare ar trebui sa dau banca in judecata pentru recuperare debite necuvenite??? Sunt patru ani in care am virat lunar sume catre banca.Sa nu mai vorbim de modul in care m-au hartuit, stim cu totii cum procedau. Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 8 Iunie 2016
Datoria se stinge la data darii in plata. Daca ati platit niste ani, poate nu mai renteaza sa dati in plata. Costurile darii in plata, le suportati tot dvs, iar de recuperat din ce ati platit, nici vb. Dvs aveati o datorie si sunteti in executare silita pt aceasta datorie, dati imobilul in plata pt a se stainge datoria ramasa, asta e ideea.
Deci procedura de dare in plata trebuie efecuata si daca imobilul a fost luat de banca anterior sau exista o cale mai scurta, ma adresez personal ex. direct judecatoriei sau prin alta forma??
trebuie sa notificati intai banca prin avocat, executor sau notar. Aveti in link explicata procedura si pt cazul dvs.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cedez apartamentul bancii in schimbul stingerii datoriei Popa Victor Tudor Popa Victor Tudor Buna ziua, Am doua intrebari legate de un contract de imprumut bancar cu garantie ipotecara. Fara sa fac o istorie a problemelor legata de acest tip de ... (vezi toată discuția)
Darea în plata madara81 madara81 Buna ziua! Am accesat un credit pentru cumpărarea unei locuințe în anul 2005. Începând cu anul 2014 mi s.a făcut poprire pe salariu, în 2015 mi s.a ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)