avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere chelt sociale pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere chelt sociale pentru PFA

Buna ziua!
Pentru o persoana fizica autorizata se deduc incepand cu anul 2016 cheltuielile reprezentand contributiile sociale obligatorii ( pensie si sanatate)? Adica se mai trec la rubrica de plati din Jurnalul de incasari si plati? Pana in anul 2015 acestea se completau in aceasta rubrica si se luau in considerare atunci cand se depunea Declaratia 200, chiar daca se completa si cuantumul acestora in D 200. Incepand cu anul 2016 se vor trece doar in Declaratia 200 fara sa mai fie socotite si la total plati din registru? Nu inteleg prea bine modificarile noului Cod Fiscal art. 68 alin 5 litera l).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:43, 9 Iunie 2016
Inregistrarile din timpul anului in registrul jurnal de incasari si plati si la calculele pentru completarea d200 raman la fel. Doar cei de la finante o sa refaca calculele si o sa va redea aceste modificari in deciziile de impunere pe care le veti primi acasa anul urmator, pentru impozitul pe venit dar si cass si cas in care apar diferentele de plata sau incasat.
Multumesc pentru raspuns, dar ca sa inteleg mai clar...se scad din venituri cheltuielile cu CAS si sanatate? Adica la venitul net sunt luate in considerare? Multumesc!
Da, sunt cheltuieli deductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Completare registrul incasari si plati ionelastr ionelastr In cazul unui pfa,in registrul incasari si plati la rubrica plati pot fi trecute si platile la sanatate si pensie? Acestea se scad din venitul brut? (vezi toată discuția)