avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare CIM

Buna ziua,

Cum procedez daca am un CIM determinat pana la data de 15.11.2016 (care este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui CIM este suspendat) si vreau sa il modific in nedeterminat?
Pot face un act aditional cu data anterioara incetarii CIM care modifica durata CIM-ului in durata nedeterminata? De exemplu: modificarea o vreau cu 01.07.2016.
Mentionez ca este vorba despre domeniul public.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 9 Iunie 2016
Consider ca in situatia prezentata de Dvs. nu este posibila transformarea postului pe care il ocupati in prezent pe perioada determinate, intrucat postul este doar temporar vacant (are un titular care urmeaza sa revina la data indicate de dvs.).
In situatia in care in statul de functii al institutiei in care va desfasurati in prezent activitatea, exista si posturi vacante (nu posture temporar vacante) iar aceste posturi sunt scoase la concurs, dvs. veti putea participa la aceste concursuri cu conditia de a indeplini cerintele solicitate de angajator.
Decizia vine de la angajat jecmanit de stat.
Chiar daca ar face o astfel de cerere, angajatorul nu are obligatia s-o aprobe si nici sa scoata la concurs un astfel de post , asa cum v-a spus colega noastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim Nichiforeac marcel Nichiforeac marcel Am un cim pe perioada determinata care expira la 15-03-2017. salariatul inlocuit a decedat in timpul concursului. Cim a fost deja prelungit cu un an pe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)