Ma numesc Ilie Gheorghe si urmaresc de mul timp discutiile pe acest forum.
Acum mi-am facut cont si vreau sa va adresez o intrebare refritoare la pensia anticipata partiala,in care eu cred ca
ma incadrez,vrand sa depun dosarul de pensionare la data de 01.10.2009.
Sunt nascut la data de 16.10.1950,si am o vechime in munca de 39 ani,din care 6 ani si 2 luni in conditii deosebite(gr.II )
Conform Anexei nr.3 la legea 19/2000,ma pot incadra la pensie anticipata partiala in luna octombrie 2009.
Din discutiile pe care le-am citit pe forum, se pare ca in prima faza s-ar putea sa am raspuns negativ de la casa de pensii
undeva in provincie.
As dorii sa contest acest potential raspuns negativ al casei de pensii la tribunal,asa cum ati sfatuit foarte multi forumisti,
care au avut succes la tribunalul Bucuresti.
Eu care locuiesc in provincie,insa destul de aproape de Bucuresti as putea face contestatie la tribunalul Bucuresti ?
Va intreb acest lucru deoarece nu stiu daca tribunalele din provincie au aceasi abordare a problemei interpretarii legii 19/2000.
Important este daca as putea contesta la tribunalul Bucuresti iar decizia ar putea fi luata in considerare de o casa de pensii din provincie.
Multumesc f.mult pentru ajutor.
Domnule Ilie Gheorghe, imi cer scuze pentru intarzierea cu care raspund, pierd conexiunea cu net-ul.
Daca urmariti de mai mult timp discutiile pe acest forum, inseamna ca va este foarte clara opinia mea in privinta conflictului care exista intre anexa 3 a Legii nr. 19/2000 si anexa 9 a Ordinului nr. 340/2001.
Da, casa teritoriala de pensii va emite o decizie de respingere a cererii dvs. de pensionare. Dvs. intrebati cum faceti sa va judecati, in fond, la Tribunalul Bucuresti.
Prin Legea nr. 19/2000 a fost reglementata o competenta speciala de solutionare a litigiilor de asigurari sociale. Potrivit art. 156 din acest act normativ, actiunile indreptate impotriva caselor teritoriale de pensii se adreseaza instantei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul reclamantul.
Daca domiciliul dvs. este pe raza Tribunalului Bucuresti, competenta revine acestei instante. Daca nu, competenta de solutionare a cererii dvs. revine tribunalului in a carui raza teritoriala domiciliati.
Puteti sa prezentati tribunalului in carui raza domiciliati hotarari judecatoresti pronuntate de Tribunalul Bucuresti, ca practica judecatoreasca. Desi nu este izvor de drept in sistemul nostru, practica judecatoreasca ajuta de foarte multe ori.
Ati scris ca locuiti aproape de Bucuresti. Chiar daca prima instanta nu este Tribunalul Bucuresti, instanta de recurs va fi Curtea de Apel Bucuresti, care are aceeasi practica. Deci, chiar daca pierdeti la fond, castigati in recurs.
Eu va urez succes, in fond contestati una din multele dispozitii contradictorii ale Legii nr. 19/2000, o lege prost facuta cu urmari pe masura!
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
:offtopic:
@Iulian Manea
Pentru ca tot ati pus o intrebare, sa va raspund! Cu permisiunea dvs., desigur!
Domnul Ilie Gheorghe a tras aceasta concluzie din studiul comparat al prevederilor Legii nr. 19/2000 si ale Ordinului nr. 340/2001.
Intrebarea domnului nu are legatura cu programul la care faceti trimitere. De altfel, acest program nu are in vedere activitatea desfasurata in grupe de munca atunci cand raspunde. Si nici nu are cum, ar insemna sa gandeasca!
Am sa revin cu acest subiect pe forum dupa 01.10.2009,cand s-ar putea sa am un rezutat palpabil
la dosarul meu pe care il va depune societatea unde inca lucrez.
Eu va multumesc f.mult pentru incurajare si sper sa am succes cu posibila viitoare contestare a unei decizii negative
din partea unei case de pensii.
Multumesc si forumistilor care exprima o parere la acest subiect,chiar daca nu au cunostiinte suficiente pentru a putea sa faca o discutie despre neclaritatile acestei legi(legea 19/2000).
Ma bucur ca pot fi un interlocutor viabil pe acest forum.
Da aveti dreptate, din jurisprudenta am vazut toate cazurile castigate cu invocarea Anexa 3 din lege. In situatia asta sunt si eu dar Casa sectorului 2 nu mi-a primit dosarul la ghiseu asa ca am facut o adresa catre director, normal au trecut 30 zile si ar trebui sa-mi raspunda pentru ca altfel nu am un refuz in scris si nu vad cu ce m-as prezenta la judecatorie. In schimb, nu stiu daca ar merita efortul in sensul ca nu stiu cat dureaza un astfel de proces si apoi eu in aprilie 2010 as putea sa ma pensionez de drept
Pensionare...
valy 84
tatal meu a implinit 58 de ani in august 28 anul curent, are o vechime in munca de 43 ani, poate depune dosarul de pensionare, daca nu cand ar putea sa o faca. (vezi toată discuția)