avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa de timbru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa de timbru

Bună,

Doresc să organizezi un concert de muzică clasică. După prețul biletului trebuie să plătesc taxa de timbru muzical 5%, impozit local 3%, crucea roșie 1%.

Când și unde se plătesc aceste taxe. Taxele terbuie plătite în avans sau după spectacol?

Mulțumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters99945 , utilizator 18:19, 16 August 2009
Legea Nr. 35/1994 privind timbrul literar, cinematografic, teatral, muzical, folcloric, al artelor plastice, al arhitecturii si de divertisment - republicata la 07.07.2008 , prevede ca :
Art. 2. - (1) Sumele incasate, reprezentand valoarea timbrului, se vor vira lunar de unitatile care le incaseaza, in conturile organizatiilor de creatori, potrivit normelor metodologice elaborate de Ministerul Culturii si Cultelor, in colaborare cu Ministerul Finantelor Publice***) si cu consultarea organizatiilor de creatori.
(2) In cazul in care pentru un domeniu cultural exista mai multe organizatii de creatori constituite potrivit dispozitiilor legale, sumele incasate se vor repartiza organizatiilor de creatori, in functie de optiunile titularilor de drepturi de autor sau titularilor de drepturi conexe dreptului de autor ori, dupa caz, mostenitorilor acestora. Pentru operele clasice sau traducerile ale caror drepturi de autor nu se mai afla in perioada de protectie legala destinatia sumelor incasate din aplicarea timbrului literar va fi hotarata de catre editor. Pentru operele clasice ale caror drepturi de autor nu se mai afla in perioada de protectie legala destinatia timbrului muzical, platit de distribuitor, va fi hotarata astfel:
a) in cazul filmului strain, contravaloarea timbrului se varsa la Fondul cinematografic;
b) in cazul inregistrarilor muzicale, de catre producator;
c) in cazul spectacolelor organizate in tara, de catre producator, pentru partea aferenta dreptului de autor, care nu se mai afla in perioada de protectie legala, si de catre titularii celorlalte drepturi de autor, sau drepturi conexe dreptului de autor ori, dupa caz, de mostenitorii acestora.
(3) Fiecare organizatie de creatori este obligata sa-si constituie un organism financiar pentru timbrul respectiv.
(4) Pentru a beneficia de sumele reprezentand valoarea timbrului, organizatiile de creatori trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) cel putin 90% din numarul membrilor acestora trebuie sa fie titulari de drepturi de autor sau titulari de drepturi conexe dreptului de autor ori persoane care, prin profesiunea lor, participa nemijlocit la crearea operei din domeniul pentru care se colecteaza timbrul;
b) in obiectivele stabilite prin statut sa se regaseasca activitati prevazute la art. 3.
(5) Verificarea indeplinirii conditiilor prevazute la alin. (4) de catre organizatiile de creatori ce pot beneficia de sumele reprezentand valoarea timbrelor se va realiza de catre o comisie constituita prin ordin al ministrului culturii si cultelor.

Organizatiile de creatori beneficiare ale timbrului muzical sunt:
1. Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (U.C.M.R.), cont de virament nr. S.V. 13003394450, B.R.D. - Victoria;
2. Uniunea Criticilor, Redactorilor si Realizatorilor Muzicali din Romania (U.C.R.R.M.R.), cont de virament nr. 25.11.00996061338, B.R.D. - Unirea;
3. Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania (U.C.I.M.R.), cont de virament nr. 2511.117326.1/Rol, B.C.R. - sectorul 1;
4. Uniunea Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali din Romania (U.I.C.C.M.), cont de virament nr. 25.11.1-2498.1/Rol, B.C.R. - sectorul 1.
vedet si acest ordin
[ link extern ]
Mulțumesc mult pentru ajutor :)

Vă doresc tuturori o săptămână excelentă :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pe spectacole jipaangela jipaangela va rog sa ma ajutati la calcularea impozitului pe spectacole. Daca biletul de spectacol are pret de 7,06 lei la care se adauga taxa de timbru teatral 5% (0,37 ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata 1% crucea rosie Adriana Vlad Adriana Vlad Bună ziua! Am o asociație culturala și un SRL, cu care desfășor activități de spectacole de teatru. Pentru fiecare spectacol de teatru desfășurat, ... (vezi toată discuția)
Taxe promoter evenimente / concerte dursbanow dursbanow Buna ziua, Suntem - Promoter evenimente - facem concerte . Vreau sa stiu daca noi ca si firma nerezidenta inregistrata in Romania in scopuri de TVA , suntem ... (vezi toată discuția)