avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... control ITM solicitare copii acte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

control ITM solicitare copii acte

As dori o baza legala cu privire la speta: Control ITm la sediul angajatorului si obligarea acestuia de a face copii dupa toate actele privind state plata, pontaje viramente salarii din tot anul2015 pana la zi, plus copii dupa actele din dosarele de personal. De ce sunt obligat sa fac 2 topuri de copii dupa acte, ce lege ma obliga sa fac copii dupa actele verificate?
art.19 din Legea 108/1999
Inspectorii de muncă, purtând asupra lor legitimaţia şi insigna care atestă funcţia pe care o îndeplinesc în exercitarea atribuţiilor stabilite prin lege, au următoarele drepturi:

....
d) să li se pună la dispoziţie de către entitatea controlată copii de pe documentele care au legătură cu controlul efectuat sau cu cercetarea evenimentului;
....
Faceti 2 copii dupa documentele solicitate deoarece 1 exemplar ramane la inspectorul de munca (ca documente justificative la cele mentionate in actul de control), iar al 2-lea exemplar se ataseaza la originalul actului de control care se trimite de catre inspectorul de munca, dupa caz, la Inspectia muncii, ANAF, parchet, etc.
Pentru ce sa faca mai multe copii dupa documente ??? Intrebarea era alta a userului.

Actul de control ramane la inspector, unde se mai trimite la Inspectia Muncii?

ANAF-ul nu a solicitat niciodata documente cu rpivire la controlul efectuat de catre ITM.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
@freeelis
Daca aveti timp de contre pe aceasta sectiune, ma vad nevoit sa va raspund, desi eu nu sunt adeptul unor astfel de abordari.
Ati scris, mentionez: "Pentru ce sa faca mai multe copii dupa documente ? Intrebarea era alta a userului."
Raspunsul se regaseste in precizarile userului, citez: "De ce sunt obligat sa fac 2 topuri de copii dupa acte, ce lege ma obliga sa fac copii dupa actele verificate?"
Dvs. ati raspuns la partea mentionata strict in Legea nr.108/ 1999. Eu am completat, citind cu atentie textul userului si cunoscand faptul ca ITM dispune de inspectori de munca cu doua specializari.
Inspectorul de munca (nu uitati ca exista inspector pe relatii de munca, diferit de inspectorul in domeniul ssm) solicita 2 exemplare atunci cand trimite actul de control (am scris dupa caz) acolo unde am precizat. Ca exemplu: daca in urma controlului, inspectorul de munca (nu precizez care dintre cei 2) constata o frauda de competenta ANAF, trimite actul si la fisc. Este vorba de colaborarea intre institutiile statului. Exemplele pot continua cu unele penale, constatate la cercetarea AM si/ sau cu ocazia unor controale pe linie de ssm, dar acestea nu fac obiectul discutiei.


Editat cu urmatoarele mentiuni:
- numele corect este freeelis si nu freelis

- fapul ca nu sunteti moderator pe aceasta sectiune, excede cadrului acestui topic

- in situatia in care vi s-a sters un mesaj (in mod abuziv) pe acesta Sectiune - greu de crezut -, va puteti adresa administratorului/moderatorului respectiv prin intermediul mesageriei private.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mersi freeelis.Eram prea nervoasa sa mai caut articolul de lege.Pana acuma( si am avut ceva controale)nu mi-a cerut nimeni sa fac atatea copii dupa acte,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in cazul unui control itm Roland Mindrila Roland Mindrila Nu impiedicati organul de control al ITM . Impiedicarea, in orice mod, de catre un angajator - persoana fizica sau juridica - a inspectorilor de munca in a-si ... (vezi toată discuția)
Amenda itm conf art. 23(1) l 108/1999 ayenergymold ayenergymold buna seara,sunt directorul unei societati comerciale,am fost amendat de itm cu suma de 5000 lei,pt netransmiterea prin fax a anexei 3 cu raspunsul la masurile ... (vezi toată discuția)
Poate itm sa-mi ceara contractele cu furnizorii mei? Dan Sand Dan Sand Am fost chemat la itm si am prezentat ce mi-au cerut (dosare cu cei 3 angajati, etc). Mi-au scris pe o foaie vreo 3 avertismente (ceva cu nediscriminarea ... (vezi toată discuția)