O persoana X primeste un mail de la mine iar aceasta il trimite unui tert fara acordul meu . Acest tert imi creaza un prejudiciu folosind acest mesaj.
Intrebare : De ce poate fi acuzata concret , legal , penal persoana X?
Ar exista un caz in care transmiterea catre terti ar fi ilegala, si anume daca i-ati fi trimis un roman sau alta creatie proprie originala, ceea ce ar constitui violarea drepturilor de autor. Insa nu cred ca ofertele ar fi considerate creatii artistice sau stiintifice originale, deci apararea cu drepturile de autor cade.
Ca altfel spammerii ar putea pretinde drepturi de autor si sa ne dea in judecata ca le-am raportat mesajele.
Pentru inițiatorul topicului: dacă informațiile transmise arau confidențiale, iar destinatarul cunoștea acest lucru, dacă vă aflați în cursul unor negocieri privind închieerea unui contract, ar putea exista o răspundere civilă delictuală pentru cel care a retransmis mailul. Orice prejudiciu trebuie însă dovedit într-o eventuală acțiune judecătorească.
Va multumesc pt raspunsnnIntr-adevar asa au sta lucrurile. Ne aflam in faza de negociere iar interlocutorul prin divulgarea catre tert ( nu unul intamplator ) mi-a creat un prejudiciu , extrem de usor de dovedit . Divulgarea a fost intetionata, si urmarea avantaje desii l-am avertizat verbal de consecinte.
Mi se pare lipsit de sanse deoarece a mentionat ca un judecator s-a aplecat deja asupra informatiilor respective si i-a aplicat o pedeapsa. Problema caracterului ilegal al informatiilor astfel obtinute ar fi putut fi ridicata in cursul acelui proces.
Desigur ca un eventual proces poate fi destul de complicat, cu urmari neasteptate . Intentia mea nu este insa de a merge in liticiu ci doar de a avea o baza pt a face o notificare care, sa fie luata in serios de catre cel implicat . Din acesta perspectiva credeti ca ar fi o notificare credibila art 302 cumulat cu responsabilitate delictuala ?