avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire impozit salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire impozit salariu

Pentru handicap accentuat se acorda scutire de impozit pe salariu daca sunt angajat la o firma privata cu contract pe durata nedeterminata?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:25, 14 Ianuarie 2021
Indiferent ca sunteti angajat la stat ori la privat..., Începând cu 1 februarie 2015, persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat beneficiază de scutiri de la plata impozitului din activităţi independente, salarii, pensii şi unele activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură. In norme găsiţi ce prevăd reglementările din Norme, în aplicarea acestor noi prevederi din Codul fiscal.
stefan52 a scris:

Pentru handicap accentuat se acorda scutire de impozit pe salariu daca sunt angajat la o firma privata cu contract pe durata nedeterminata?
...


Beneficiati de scutire de impozit pe salariu indiferent de tipul c.i.m. incheiat, pe durata nedeterminata sau determinata, cu norma intreaga sau cu timp partial.

Codul Fiscal nu face distinctie in acest caz.
.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca persoana cu handicap alina@fabrica alina@fabrica Buna ziua. Am inregistrat un contract de munca cu timp partial persoana cu handicap. Aceeasi persoana mai are incheiat un contract de munca cu o alta societate ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutire/reducere impozit pe venit hany89 hany89 sunt asistenta medicala angajata la o firma particulara,momentan sunt in concediul medical pe cod 14(neoplazie operata si tratata prin radioterapie);in ... (vezi toată discuția)