avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren ONG
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren ONG

Vreau sa donez un teren la un ONG pentru constructia unui camin de batrini. Daca ONG-ul nu va mai functiona, se va dizolva, ce se va intimpla cu terenul donat de mine?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:45, 21 Iunie 2016
Ordonanta 26/2000 privind asociațiile si fundațiile spune la art. 60. - (1) In cazul dizolvarii asociatiei sau fundatiei, bunurile ramase in urma lichidarii nu se pot transmite catre persoane fizice.
(2) Aceste bunuri pot fi transmise catre persoane juridice de drept privat sau de drept public cu scop identic sau asemanator, printr-o procedura stabilita in statutul asociatiei sau al fundatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniul fundatiei - ce se intampla in cazul decesului unui membru fondator? AndreeaMP AndreeaMP In cazul decesului unuia dintre cei doi membri fondatori, patrimoniul fundatiei (masini, sediu) trec la mostenitori sau raman celuilalt membru fondator, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare ong siveora19 siveora19 Ma intereseaza cadrul legal de dizolvare al unei asociatii culturale pe motiv ca membrii nu mai vor sa activeze. Au facut o adunare generala in care au fost ... (vezi toată discuția)
Dovada patrimoniu fundatie Camy_ Camy_ Buna ziua, As avea o intrebare: cum se poate face dovada constituirii patrimoniului unei fundatii la infiintare atunci cand se va constitui atat dintr-o ... (vezi toată discuția)