avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inchirierea apartamentului (in calitate de proprietar)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inchirierea apartamentului (in calitate de proprietar)

Buna ziua!

Doresc sa inchiriez un apartament, in calitate de proprietar.
Potentialii chiriasi dorsc sa facem contractul pe numele firmei, cu mentiunea expresa ca o sa fie folosit doar in calitate de Locuinta.

Întrebarea mea este daca in aceasta situatie calculul impozitului pe care il voi datora statului, se modifica, in sensul cresterii acestuia. Si daca sunt si alte consecinte financiar-juridice.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:40, 5 Iulie 2016
Impozitul pe care-l veți datora autorității locale nu se modifică.
Trebuie să încheiați un contract cu firma. Contractul îl veți înregistra la administrația financiară pe raza careia aveți domiciliu( termenul de depunere este de 30 zile de la data încheierii contractului) și veti completa și depune formularul 220 „Declarația privind venitul estimat/norma de venit”.
Citiți aceste articole:
www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: inchirierea apartamentului (in calitate de proprietar) MarianaMosoianu MarianaMosoianu Buna ziua! Doresc sa inchiriez un apartament, in calitate de proprietar. Potentialii chiriasi dorsc sa facem contractul pe numele firmei, cu mentiunea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare finante ady75 ady75 M-am inscris de curand intr-un barou din alt judet decat cel de domiciliu. Imi puteti spune unde trebuie sa ma inregistrez la finante?( in localitatea unde am ... (vezi toată discuția)
Inchiriere in regim turistic Mircea Cristian Mircea Cristian Am o camera(una singura) pe care vreau s-o inchiriez in regim turistic. Ce optiuni legale am pentru a demara o astfel de activitate? (vezi toată discuția)