avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor, interpretare sentinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor, interpretare sentinta

In urma procesului pe care l-am demarat impotriva fostei mele sotii am obtinut urmatorul program de vizita :
- in prima si a treia saptamana din luna de vineri de la ora 18 pana duminica la ora 20
- in a doua si a patra saptamana de marti ora 18 pana miercuri ora 18.
- 3 zile in vacanta de primavara
- o saptamana in vacanta de iarna , respectiv de Craciun in anii pari si de Anul Nou in anii impari.
- In vacanta de vara toata luna august.

Problema este ca sotia mi-a spus ca in luna iulie ea nu este obligata sa imi dea copilul deloc deoarece eu il am in luna august.Intrebarea mea este, ce program se respecta de vizitare pentru luna iulie?? Este valabil cel cu wekend-urile din prima si a treia saptamana din luna sau poate sa nu mi-l dea fosta sotie deloc???Va multumesc.
Pana la urma sper ca totul sa se rezolve pe cale amiabila si prin intelegere.Nu sunt genul de om care sa ma razbun sau sa fac rau.Va multumesc pentru pareri.Toate cele bune.
Cred ca s-au spus destule .Insa eu doar nu inteleg de ce credeti ca mama nu are si ea dreptul la o luna de vacanta cu copilul cum aveti si dumneavoastra, fara sa fie nevoita sa fie acasa la orele stabilite de o instanta care probabil s-a gandit ca dvs. o sa va intelegeti. Deci nu e grav ca in iulie nu o sa-l puteti lua , pentru ca nici mama in august nu-l va avea. Deci este echitabil nu??????
Eu zic sa ii respectati si dreptul mamei de a avea o luna intreaga cu copilul. Pe langa interpretarea unor hotarari judecatoresti, sunteti parinti. Daca vi se face dor de cel mic sau celui mic de dvs, vorbiti cu mama. Din cate inteleg mama nu se opune legaturilor dvs cu copilul.
Eu nu am spus ca fosta sotie nu are dreptul la o luna intreaga cu copilul, ci doar am pus o intrebare deoarece m-a deranjat faptul ca a inceput iar cu santajul cum a facut-o tot timpul spunand ca nu este obligata sa mi-l dea deloc in luna iulie.Tin sa precizez ca si anul trecut i-am dat copilul 2 saptamani din luna august pentru ca ea doar atunci are concediu, iar de sarbatori de fiecare data a fost la ea cu totul ca trebuia sa fie la mine.Plus ca ii platesc pensie alimentara aproape dubla fata decat mi s-a stabilit de catre instanta.Ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca tot timpul a folosit copilul pe post de arma de santaj impotriva mea interzicandu-mi sa am o relatie normala cu acesta, la proces a cerut custodie unica si apartamentul cumparat de mine.Bineinteles ca am castigat fara probleme procesul fara sa imi iau avocat, ea ramanand doar cu banii dati la avocati.Cu toate acestea , spre deosebire de ea nu ma voi folosi de copil niciodata impotriva ei desi cred ca mi-a prins aceasta slabiciune si incearca sa profite de ea.
Inteleg situatia stimate user. Stiu ce inseamna ca cineva de o parte sa faca concesii poate poate se schimba si la cealalta parte atitudinea si inutil. Stiu si ce inseamna sa dai mai mult fata de ce a stabilit instanta ca pensie. Dar ganditi-va ca sunt tati care fac toate eforturile din lume si copilul e invatat sa-i refuze. Incercati sa chemati pe mama la consiliere, poate se va opri din folosirea copilului daca cineva din exterior ii explica ca ce face dansa este gresit.

Alte discuții în legătură

Cum se reia programul de vizitare minor mirceatoader mirceatoader buna ziua. va rog sa imi spuneti cum se reia programul de vizitare minor ( luarea la domiciliul tatalui) dupa o luna din vacanta de vara petrecuta ... (vezi toată discuția)
Custodie lavinia_serban lavinia_serban Buna seara, Sotul meu este la a2a casatorie, iar din prima are un baiat. El are program de vizita in prima si a treia saptamana din luna, de vineri de la ora ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)