avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizita minor

Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate user,
Cati ani are fetita? Stiti ce mie imi reiese din textul dvs? Ca nu va prea preocupa ca tatal sa aiba o relatie buna cu copila, ci mai degraba ca dvs sunteti acoperita ca sa zic asa, ati filmat, aveti martori, fata nu vrea etc. Nu despre asta e vorba, cum sa aratati ca nu ati incalcal hotararea pentru ca ati deschis usa, ci sa incercati sincer sa sustineti legaturile dintre cei doi.

Pregatirea copilului de intalnirea cu tata se face atat inainte de plecare, cat si zi de zi. Incercati sa va intelegeti cu tatal si sa ii spuneti ca pentru inceput pana se obisnuieste cea mica sa nu mai duca fetita acasa ci in alte locuri, in functie de varsta la un loc de joaca, la mall, la un spectacol etc. Puteti chiar sa ii propuneti sa mergeti si dvs o data, de doua ori. Draga doamna, cu putina buna vointa stiti ca micuta ar pleca cu tata, dar precum spuneam depinde ce va doriti: ca cei doi sa aiba o relatie sau sa va acoperiti de refuzul copilei, de martori si de filmari.

In functie strict de alegerile dvs va urma sau nu executarea silita sau penalitatile.
de ce pica responsabilitatea relatiei tata-fiica in carca mea? de ce trebuie ca eu sa gestionez acest lucru? relatia mea cu fiica mea trebuie sa se invarta in jurul relatiei cu tatal ei?
ea mergea la tatal ei, iar in urma cestor vizite a refuzat sa mai mearga? oare nu este tatal direct responsabil de modul in care isi cladeste relatia cu prorpiul copil?
de ce trebuie eu sa ii dau sfaturi legat de cum sa-si petreaca timpul cu fetita?
daca noi doi nu ne-am putut intelege in casnicie, cum poate cineva astepta, in mod realist sa fiu sustinatoarea lui in relatia cu copilul sau?
tatii au doar drepturi? mamele doar obligatii fata de acestia?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
Ati inteles perfect situatia din tara asta. Mamele au obligatia de a gestiona si relatia copilului cu tatal. Tatal nu are obligatia de a-si cladi relatia cu copilul. El are doar "obligatia" de a nu plati pensie alimentara, de a nu se prezenta la program regulat si de a incasa sume fabuloase de la mama. Cam asta este tara noastra si se pare ca "domnul" in cauza stie foarte bine asta.

A, si copilul are obligatia de a vrea sa plece cu tatal. Chiar daca il cunoaste, iubeste sau nu. Are obligatia de a fi consiliat "pana vrea", asa cum v-a spus userul de mai sus. Nu se intreaba nimeni de ce nu vrea sau daca ii face bine sa stea in teroare doar pentru ca asa scrie pe o hartie... Ati inceput un drum lung pe la consilieri, psihologi, banci sa platiti executori, avocati, etc ... in numele interesului suprem al copilului dvs. Chiar daca dvs. nu va opuneti relatiei dintre cei doi, aveti obligatia sa claditi relatia. Intelegeti in ce sistem bolnav traim?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
25Maria23, utilizator
Da........... din pacate tocmai mi-am dat seama...........#-o
ce varsta are copilul ?

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)