avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de crestere copil 0-2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de crestere copil 0-2 ani

Ce documente sunt necesare si cand trebuiesc depuse acestea?
Cel mai recent răspuns: gabinho20 , utilizator 15:36, 12 Iulie 2016
1. - Se face cerere la angajator pentru suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in conecdiu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
- Apoi, in termen de 60 de zile lucratoare se depune la Primarie cererea tip si actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC.
- Lista cu actele necesare specifice situatiei dvs. o procurati de la Primarie.

2. - Va redau, din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, actele cu caracter general necesare pentru indemnziatia pentru CCC:

Art. 13
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, se acorda pe baza de cerere, insotita in mod obligatoriu de:

a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;

b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (2);

c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;

d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;

e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;

f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
...

- Cererea tip o procurati tot de la Primarie.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru intrarea in concediu de crestere a copilului Elena_76 Elena_76 Buna ziua... Va rog, daca poate cineva sa-mi dea niste indicatii... Am o prietena care a nascut de curand si nu stie care este procedura si ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Acte dosar indemnizatie crestere copil crysstyle crysstyle Care sunt actele necesare pt depunerea indemnizatie crestere copil?Ma intereseaza mai detailalt cele eliberate de angajator(firma). (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil SzAlex SzAlex Bună ziua! Soţia beneficiază de concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, conform prevederilor Legii, cu modificările şi ... (vezi toată discuția)