avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... conditii avizare ITM pentru PFA evaluator SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

conditii avizare ITM pentru PFA evaluator SSM

Buna ziua.
Am urmatoarele documente:
- sunt absolvent facultare fiind diploma de inginer agricultura;
- sunt absolvent cursuri inspector SSM - 80 ore;
- sunt absolvent cursuri postuniversitare Evaluator al riscurilor de accidentare si sanatate in munca;
- am lucrat 3 ani ca sef ferma, avand si atributiuni de protectia muncii;
- am lucrat 6 ani ca inspector de specialitate in administratia publica locala, indeplinind printer altele si de protectia muncii;
- am lucrat 4 ani ca director adj.executiv in administratia publica locala, avand ca responsabilitate si verificare respectare protectia muncii;
- am lucrat 6 ani ca sef serviciu serviciul voluntary pentru situatii de urgenta in cadrul administratiei publice locale, avand personalitate juridical, avand ca responsabilitate si verificarea protectiei muncii.
INTREBARE: toate cele de mai sus nu sunt acceptate ca "vechime de cel putin 5 ani in domeniul SSM, pentru conducatorul SE" ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:40, 13 Iulie 2016
Cei 5 ani se refera la prestare servicii ssm, ca lucrator cu astfel de atributii.
Daca veti prezenta documente care sa ateste ca responsabilitatile pe linie de ssm ca sef ferma si cele din administratia publica locala se refera la prestare servicii din domeniul ssm, cred ca s-ar putea asimila ca vechime necesara.
Verificarea respectarii normelor ssm nu se refera la prestare activitati specifice din domeniul ssm.
Cred ca alta poate fi problema dvs. - cursul postuniversitar ca evaluator al riscurilor de accidentare si sanatate in munca poate sa nu fie recunoscut ca si curs prevazut de lege.
Adeverinta de Evaluator al riscurilor de accidentare si sanatate in munca este eliberta de Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, cu valabilitate pana la 27.02.2017, pana la data când se va elibera Diploma/certificatul de atestare a competentelor profesinale. (durata 224 0re).
Cursurile postuniversitare acceptate sunt doar acelea pentru care Inspectia muncii a semnat un protocol cu o anume universitate si a avizat programa respectiva de studiu.
Nu am cunostinta daca Universitatea tehnica din Cluj-Napoca detine un astfel de protocol.
De regula, astfel de cursuri postuniversitare acceptate, au durata de 180 de ore si sunt organizate de facultati tehnice (exemplu: Institutul de mine Petrosani, Universitatea politehnica Bucuresti) care au sectii/ specializari de profil ssm care pot organiza si masterat in domeniul ssm.
Cursul acceptat nu este de avaluator, ci de specializare/ perfectionare in domeniul ssm. La acest curs se predau elemente pure din domeniul ssm, inclusiv elemente de legislatia muncii, dreptul muncii, certificare de securitate si sanatate, etc.
Evaluarea de riscuri este doar o activitate din domeniul ssm. Probabil, in timpul cursului vi s-au prezentat diverse metode de evaluare a riscurilor profesionale descrise prin literatura de profil, in Romania sau in lume (poate chiar Ghidul existent pe site-ul Inspectiei muncii), fara ca vreuna din respectivele metode sa fie obligatorie/ aprobata printr-un document legislativ (lege, HG, ordin Ministerul muncii).
Din mesajul dvs. inteleg ca universitatea din Cluj emite certificat/ diploma de atestare profesionala doar ca evaluator de risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri ssm PanaS PanaS Am curs ssm facut in 2005 la itm local. Ulterior am facut un curs de evaluare riscuri de accidente si imbolnaviri profesionale la o facultate in anul 2007 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! diploma de master ssm echivaleaza cursul de evaluator ... Stadion Maria Luiza Stadion Maria Luiza Buna ziua! Diploma de master SSM echivaleaza cursul de evaluator de risc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Recunoasterea diplomei de licenta pentru a putea profesa ca inspector ssm tutunaruradu tutunaruradu Sunt absolvent al:Universitatea Transilvania din Brasov Domeniul licenta: INGINERIE INDUSTRIALÃ Programul de studii: INGINERIA SECURITÃŢII ÎN INDUSTRIE ... (vezi toată discuția)