avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... I.I. si participarea partenerului la activitatea firmei
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

I.I. si participarea partenerului la activitatea firmei

ARTICOLUL 7^1 [completare Legea 4/2014]

(1) Persoanele prevăzute la art. 7 alin. (1) au obligaţia de a solicita înscrierea în registrul comerţului a menţiunilor privind participarea în mod obişnuit a soţiei/soţului la activitatea desfăşurată de întreprinderea individuală/persoana fizică autorizată, pe baza declaraţiei pe propria răspundere şi a certificatului de căsătorie.

Pe mine, ca si partener stabil al titularei unei viitoare II ma intereseaza doua chestiuni :

1. Putem figura impreuna in scripte ca detinatori al aceleiasi I.I. ?

2. Fara a fi casatoriti, eu ca si partener pot sa devin administrator cu drepturi depline sau macar sa ma inregistrez ca participant la activitatea desfasurata de intreprindere ?

Cel mai recent răspuns: Dorky , utilizator 13:53, 24 Iulie 2016
Foarte utile raspunsurile dvs, va multumesc plin de condescendenta !
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
Dorky, utilizator
Intreprinderea Individuala nu poate avea decat un singur titular , nu mai multi.

Inscrierea în registrul comerţului a menţiunilor privind participarea în mod obişnuit este efectuata numai pentru soţie/soţ care participa la activitatea desfăşurată de întreprinderea individuală/persoana fizică autorizată, pe baza declaraţiei pe propria răspundere şi a certificatului de căsătorie.

Asadar, alte persoane nu pot fi inscrise.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia unui pfa poate participa la activitate? braicauc braicauc Sotia unui PFA poate participa la activitatea de vanzare a unui magazin sau trebuie angajata cu contract de munca? Exista alta procedura de inregistrare a ... (vezi toată discuția)
Conditii de angajare membrii din familia titularului Ionela0107 Ionela0107 Ce firma de genul II-IF-PFA poate avea angajati membri din familie fara a fii obligati sa aiba carte de munca? Unde s-ar putea incadra aceasta conditie si daca ... (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de co-asigurat la sistemul asigurarilor de sanatate? Andruk Andruk Buna ziua, in sistemul de sanatate apar ca neasigurat. Cum pot deveni co-asigurat al sotului meu in conditiile in care eu nu am nici un venit iar el nu este ... (vezi toată discuția)