avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura speciala intocmita la Ambasada Romaniei din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura speciala intocmita la Ambasada Romaniei din Argentina

O procura speciala se poate intocmi la Ambasada Romaniei din Argentina de catre un cetatean strain(argentinian) iar imputernicitul(mandantul) sa fie cetatean roman?
In cazul in care se poate, procura necesita apostilare sau supralegalizare in vederea producerii efectelor juridice in Romania?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:56, 14 Iulie 2016
henriettebondar a scris:

O procura speciala se poate intocmi la Ambasada Romaniei din Argentina de catre un cetatean strain(argentinian) iar imputernicitul(mandatarul) sa fie cetatean roman?
In cazul in care se poate, procura necesita apostilare sau supralegalizare in vederea producerii efectelor juridice in Romania?
Multumesc!


Sunt de parere ca cetateanul argentinian, fiind doar de cetatenie argentiniana nu poate sa imputerniceasca pe nimeni la ambasada, intrucat nu este cetatean roman.
Deci nu-i ramane decat varianta de a face o procura speciala la un notar care sa aiba apostila de la Haga. Care este scopul imputernicirii? Are cetateanul srgentinian incheiate acte pe teritoriul Romaniei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Fondatori straini oti oti ce acte au nevoie sa aduca 2 cetateni UE fara drept de sedere in Ro pt a putea constitui o asociatie si sa-l imputerniceasca pe un alt membru tot cetatean UE ... (vezi toată discuția)
Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)