In ianuarie 2008 am luat un credit de nevoi personale. Am platit pana in ianuarie 2009 cand am ramas fara loc de munca. In ianuarie 2010 am primit de la KRUK o notificare ca a cesionat/cumparat creditul de la BCR. Pana acum, in 2016, nu am primit decat simple scrisori plus apeluri, deci nici o incepere de executare.
Intrebarea mea este:
1. Daca altfel nu e precizat in contract, termenul de prescriptive a inceput cel mai tarziu din ianuarie 2016?
2. In caz de executare poate fi acest credit considerat prescris? Au trecut 6 ani si jumatate deja.
Sa se planga pentru ca nu ii sunt date actele pentru a verifica.
Dreptul la aparare nu se poate exercita decat daca are toate actele.
Dreptul consumatorului nu se poate exercita decat daca stie despre ce este vorba si are o evidenta precisa.
Are dreptul de a obtine actele de la banca pentru a verifica ce drepturi are.
Refuzul bancii poate fi sanctionat deoarece este consumator de servicii in sensul legii.
Intre persoane fizice lucrurile se prezinta diferit dar banca este agent economic si are obligatii impuse de lege.
omul nu a cerut nimic la banca, a cerut firmei de recuperari
Cand nu prezinta dovada cesiunii, aceasta nu ii e opozabila, deocamdaca nu are de ce se apaara, impotriva cui, nu plateste si nu ii ia in seama si gata.
Omul nu e consumator de servicii al firmei de recuperari, asa ca nu are de ce sa se planga de ea la opc.
Are dreptul sa ceara la banca evidenta cu plățile.
Practic asta interesează.
Are acest drept și banca are obligația de a preda evidenta.
El nu are treaba decât în justiție cu firma de recuperare.
Pentru a cunoaște situația juridica ii trebuie evidenta și contractul.
Altfel nu se poate exercita dreptul la apărare în mod calificat și e imposibil sa și meargă la avocat ca totul pe acte se analizează.