avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caine violent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caine violent

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu "cainele blocului" in care locuiesc. M-am mutat de cateva luni la ultimul etaj al unui bloc cu 10 etaje. Intr-una din primele zile am hotarat sa cobor scarile pe jos, pentru a face putin sport. N-am apucat insa sa cobor decat doua etaje, pentru ca la etajul 8 am auzit un marait de caine. Mi-am dat seama ca am intrat pe "teritoriul lui" si m-am oprit. Nu m-am speriat foarte tare la inceput pentru ca in general nu mi-e frica de caini, dar in timp ce asteptam sa vina liftul cainele a inceput sa latre si s-a repezit spre mine sa ma muste. Din fericire exact in momentul acela am intrat in lift. De atunci n-am mai folosit scarile. M-am mai intalnit cu cainele la intrarea in bloc, dar acolo nu era violent.
Problema adevarata a inceput luni seara (acum 2 zile) cand circulatia liftului blocului a fost intrerupta pentru reparatii timp de o saptamana. Astfel ca, de doua zile stau cate o jumatate de ora pana reusesc sa cobor scarile, adica pana se trezeste vreun vecin care-l hraneste pe Vasile (acesta este numele cainelui) si il tine pana trec de el. Am ajuns sa intarzii la serviciu din cauza lui. Am intrebat vecinii al cui este si nimeni nu-si asuma responsabilitatea.
Am sunat si am scris la Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan dar mi-au raspuns ca nu ma pot ajuta cu nimic.
In cazul acesta, ce e de facut? Care sunt pasii legali pentru a scapa de acest caine?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cu stima, Madalina Tanase.
Va rog sa ma scuzati raspunsul meu ne-juridic (dar bazat pe experiente personale), dar pare ca Vasile nu va cunoaste si isi apara teritoriul lui (un lucru care poate sa fie odata chiar de folos). Daca autoritatile nu va ajuta (desi este, de fapt, treaba autoritatilor locale) si nici vecinii nu-si asuma responsabilitaea, va propun sa incercati sa dati ceva de mancat lui Vasile (nu mult, dar in mod regulat). Daca va vedea ca primeste hrana de la Dvs, si tot umblati pe acolo, o sa va accepte.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
ContSters77883, utilizator
Acelasi sfat vi-l dau si eu. Probabil Vasile este hranit toti vecinii care au dorit sa se puna bine cu el, mai putin de dvs. Asa ca a sosit timpul sa faceti o mica investitie in niste hrana uscata pt. catei( Chappi_ .Nu este scump..cam 5 lei kg. C u acest lucru ii veti intra si dvs. in gratii lui Vasile . Bazandu-ma si pe un vechi proverb roamnesc , pe care il stiti in mod cert, va asigur de succesul demersului dvs. Bafta.:)
Primul impuls a fost sa va sugerez sa chemati hingherii.
Apoi, mi s-a facut mila de bietul Vasile, care in mod sigur nu face mizerie pe scari si in plus de asta, aparandu-si un teritoriu propriu, pazeste si usile vecinilor Dv.
Ma alatur si eu parerii inainte exprimate ca ar fi de folos sa va imprieteniti cu el, aducandu-i drept un prim cadou un os frumos si mare. Odata prins osul in dinti....puteti sa treceti mai departe linistita.
Primul impuls al meu este sa chem hinghierii.
Chiar daca iubesc cainii (am si eu) asta nu inseamna ca trebuie sa ii iubeasca toata lumea. Nu au ce sa caute pe spatiul comun al blocului. Daca cineva din bloc il vrea sa isi asume raspunderea si sa il ia in apartament. Daca nu afara din bloc in cel mai bun caz.
Cat despre "paza" lui Vasile - sa fim seriosi. Daca toti de aici considerati ca cu un os sau mancare de catei ati trecut de el de ce credeti ca un hot nu va trece?
A chema hingherii este simplu, dar crud si fara rost, daca exista si alta solutie. O solutie mai buna si mai de durata ar fi imbaznirea lui Vasile.

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Buna! am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au 'adoptat' ... snowflake59 snowflake59 Buna! Am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au \'adoptat\' (am inteles ca ar fi inregistrati pe numele lor) 2 caini, unul de talie medie si unul de talie ... (vezi toată discuția)
Vecin impotriva cainilor- urgent! veronik veronik ce se poate face in romania legal impotriva hingherilor si cum combatem un vecin care uraste si cainii dar chiar si vrabiile?? locuiesti la bloc si nu poti lua ... (vezi toată discuția)