avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plic de la politia locala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plic de la politia locala

Buna ziua. Am primit un plic acasa de la politie in care mi se solicita sa spun cine conducea masina in data de , locul si ora. Mentionez ca e in afara localitatii, nu este cazul despre o parcare/ stationare neregulamentara. Mi se spune doar ca soferul a facut o contraventie.
Este citat art 39 oug 195/2002 R pentru dreptul de a cere informatiile conducatorului.

Altfel (daca nu spun cine conducea) se considera contraventie si se sanctioneaza conform legii ( nu spune nici cat si cum e amenda).
semnata si stampilata de agentul constatator. Cu numar de inregistrare.

Avand in vedere ca stiu momentul ( mergeam cam repede ~ 140-150 pe drum european ) nu as vrea sa imi suspende permisul pentru 90 zile.

Asadar nu vreau sa le comunic cine conducea. Intrebarea mea este: daca ma amendeaza ca nu am raspuns solicitarii ma mai amendeaza si pentru contraventie ( viteza ) ?

De asemenea am inteles ca solicitarea poate fi considerata un abuz pentru ca vine din partea politiei locala si nu a celei rutiera. Am castig de cauza in cazul unei contestatii?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vladdoru , utilizator 12:45, 25 Februarie 2019
Pana la urma am mers la politia respectiva si de fapt nu depasisem cu mai mult de 49 km/h limita. Mi s-au dat punctele de penalizare, dar la amenda mi-au dat cea mai mica - 2 puncte amenda sau jumatate in 48 h. Politistul a fost indulgent. Multumesc de ajutorul vostru, acum am gasit postul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.u.g.195 Decebal58 Decebal58 Politistii locali, au dreptul sa opreasca autoturisme in trafic si au voie sa aplice sanctiuni contraventionale la o.u.g.195/2002_ (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa ne opreasca in trafic, politia locala ... sau rutiera romana icoman icoman Am gasit un comentariu interesant: [quot] Intrebare : cei de la control trafic (RAR) mai fac semne sa opresti (fara politiie rutiera cu ei) ce faci opresti ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala necomunicare identitate conducator josephine_cointreau josephine_cointreau Am primit la firma pe care o detin o solicitare din partea politie locale - Directia de Ordine Publica, prin care mi se solicita sa ma prezint la institutie ... (vezi toată discuția)