avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai trebuie si decizie ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai trebuie si decizie ?

Buna dimineata !

Va rog mult sa ma ajutati si sa imi spuneti
daca la angajarea unui salariat
s-a intocmit doar Contractul individual de munca
si s-a omis emiterea unei Decizii de angajare,
este vreo problema ?

Este suficient doar Contractul individual de munca
sau trebuia data si o Decizie de angajare ?

Daca trebuia data si o Decizie de angajare,
cum mai poate fi remediata problema ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 22:48, 11 Noiembrie 2020
Surse de informare :
ORDIN nr. 946 din 4 iulie 2005 (*republicat*) pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial, cuprinzand standardele de control intern/managerial la entitatile publice si pentru dezvoltarea sistemelor de control intern/managerial

Ordinul nr. 400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern managerial al entităţilor publicemodificat prin Ordin 530/2016(contine CODUL CONTROLULUI INTERN/MANAGERIAL al entităţilor publice si CODUL CONTROLULUI INTERN/MANAGERIAL
al entităţilor publice

Scuzati ,nu am indicat explicit temeiul legal !

Atentie : paragrafele 3 si 4 nu sunt din Ordinele mentionate de dvs, pe care din pacate le cunosc foarte bine continutul lor .
La ce va referiti mai exact?
Comentariile imi apartin,asa incat nu le puteti regasi in continutul actelor normative... Ceea ce nu am mentionat,este ca in prezent standardele au o alta numerotare in cf cu Ordinul 400/2015,act normativ ce este in vigoare acum(continutul este acelasi ca in Ordinul 946 insa)astfel standardul privind procedurile nu mai este 17 ci a devenit standardul 9 ,in rest definitiile ,descrierea standardului sunt preluate din legislatie

Ideea de retinut este ca institutia publica trebuie sa aiba implementat acest sistem de control intern/managerial,iar inspectorul ITM a actionat corect in cazul prezentat,in sensul in care a profitat de absenta unei reglementari la nivel intern in ceea ce priveste emiterea deciziei la incadrare si a actionat in consecinta !
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
hrs61 a scris:

.....

Controlul intern reprezintă ansamblul politicilor și procedurilor concepute și implementate de către managementul și personalul entității publice, în vederea furnizării unei asigurări rezonabile pentru: atingerea obiectivelor entității publice într-un mod economic, efficient și eficace; respectarea regulilor externe și a politicilor și regulilor managementului; protejarea bunurilor și a informațiilor; prevenirea și depistarea fraudelor și greșelilor; calitatea documentelor de contabilitate și producerea în timp util de informații de încredere, referitoare la segmentul financiar și de management.
Conform OMFP 946/2005 republicat, conducătorul fiecărei entități publice dispune, ținând cont de particularitățile cadrului legal de organizare și funcționare, precum și de standardele prevăzute în OMFP 946/2005, măsurile necesare pentru elaborarea și/sau dezvoltarea sistemului de control intern/managerial, inclusiv a procedurilor formalizate pe activități.
.....




La aceste paragrafe care se regasesc mot-a-mot aici:
[ link extern ]

Subiectul acestui topic nu se refera la controlul intern/managerial, inclusiv a procedurilor formalizate pe activități.
- catre doamna utilizator hrs61:

Am vazut ca ITM trece peste si peste proceduri
si iti recomanda masuri ...
pe care le crede de cuviinta
si care unele nu sunt in legi....


Alte discuții în legătură

Ordin 1649/2011 privind modificare ordinului 946/200 LucianSirbu LucianSirbu Buna Ziua. Va rog sa ma sprijiniti in aplicarea corecta a standardului nr. 4 din Ordinul 946/2005 privind,, functiile sensibile,, Daca ati putea sa- mi ... (vezi toată discuția)
Ordinul 200/2016 al ssg privind controlul managerial intern buiavasi buiavasi buna ziua! as vrea sa imi precizati si mie unde se regaseste in acest ordin obligativitatea institutiei de a-si intocmi procedurile interne? multumesc! (vezi toată discuția)
Abrogat gluten gluten OMFP 946/2005 ,este in vigoare ? Multumesc! (vezi toată discuția)