avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor in Romania cu mama in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor in Romania cu mama in Germania

Domiciluil minorului stabilit la mama , mama cu contract de munca in germania si locuinta . Cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin neapelare . Cu obligatia de a aduce copilul in Romania in vacantele scolare. Minorul are pasaport. De ce mai este nevoie de acordul tatalui pentru scoaterea minorului din tara daca eu am resedinta in Germania iar copilul are domiciliul la mine???
Dvs nu aveti copilul in incredintare asa cum ati citit dvs in alte posturi, ci exercitati impreuna autoritatea parinteasca asa ca desi aveti domiciliul in alta tara si copilul are domiciliul la dvs, aveti nevoie de acordul tatalui ca sa iesiti cu copilul din Romania.

Inteleg ca ati citat din hotarare. Nu inteleg ce obiect a avut cererea pe calea ordonantei presedintiale.
Nu inteleg unde e copillul, la dvs si va e teama ca daca il aduceti in vizita nu il mai scoateti sau in tara si nu puteti iesi cu copilul?

la ordonanta preseditiala nu avem motivul de ce a fost respins inca. Noi suntem in Romania , Am venit in concediu. Ce am presentat mai sus este o sentinta din 2014.
Ordonanta presedintiala a fost pe motivul vacantei copilului in luna august.
La dosar am presentat contractul de munca si de locuinta traduse in limba romana cat si o rezervare la autocar , certificatul de handicap al mamei mele ca nu poate avea grija de iel, sora mea mutanduse acum in timisoara si avand nevoie de timp sa se aseze acolo. Eu ne avand domiciiu acolo nu il pot inscrie pe copil la scoala in timisoara. Sora mea a avut grija pana acuma de baiat. ACum eu cu data de 1 august trebuie sa fiu la munca . Vroiam sa ne petrecem macar aveasta vacanta impreuna, din pacate s-a respins
Trebuie deschis un nou proces și obținută hotărâre judecătorească.
Încercați pe ordonanta dacă va grăbiți și în cca 1l una și jumătate se poate obține.
un nou proces cu o noua ordonanta presedintiala sau sa o atacam pe cea care am facut-o saptamana trecuta. Pentru a fii aprobata o ordonanta de genul ce documente ar fii nevoie? precizez ca la acest dosar am depus rezervarea la autobuz , contractul meu de munca cat si cel de locuinta traduse in limba romana , un mesaj pe telefon cum ca ii aduc la cunostinta faptul ca vreau sa l iau cu mine in vacanta luna august deoarece el a spus ca nu vine, dovada ca nu am cu cine sa/l las in tara ,mama fiind bolnava cu gradul 1 de boala iar sora( cea care m- a ajutat pana acum cu ingrijirea copilului) se muta in luna agust la Timisoara cu un nou loc de munca si se stabileste intre timp acolo.
Am nevoie de un sfat deoarece am avut pana acum 3 avocati , unul in 2010, altul 2014, acum cel cu ordonanta care pleaca in concediu si care nu mi-a indeplinit asteptarile!!
Sunt fara idee care ar putea fiind calea , avand in vedere ca ma duc la avocat , dar cu ce anume... atac, o noua ordonata avand in vedere ca tatal a trimis in cele din urma un mesaj in care spune ca ne blocheaza si ca ne vedem in anul 2020.
Care ar fii procedura cea mai convenabila in momentul de fata si cea mai rapida.
Precizez ca am primit aceasta respingere in perioada de o saptamana , atacul ducand probabil la o perioada mai lunga si expira si rezervarea biletului si plecarea mea in germania la locul de munca unde eu rebuie sa fiu cu data de 1 august acolo!
Va rog o indrumare corecta!!
Dar domiciliul minorului e stabilit în Germania?
Era bine sa scrie în hotărâre la dispozitiv.

E posibil sa fie necesar sa faceți contestație la executare și nu un alt proces.
Vorbiți cu avocatul ca trebuie văzută și hotărârea.

Alte discuții în legătură

Sentinta civila 1 narcisa29 narcisa29 Admite in parte cererea reconventionala precizata, formulata de paratul reclamant reconventional... si in consecinta - Dispune ca autoritatea parinteasca cu ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)