avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor in Romania cu mama in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor in Romania cu mama in Germania

Domiciluil minorului stabilit la mama , mama cu contract de munca in germania si locuinta . Cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin neapelare . Cu obligatia de a aduce copilul in Romania in vacantele scolare. Minorul are pasaport. De ce mai este nevoie de acordul tatalui pentru scoaterea minorului din tara daca eu am resedinta in Germania iar copilul are domiciliul la mine???
narcisa29 a scris:

Copilul nu a iesit inca din Romania!!

Atunci unde e urgenta pt o ordonanta presedintiala?
Ați zis ca ati cerut suplinirea acordului ca sa mergeți în vacanta.. În vacanta unde? În Germania unde aveți dvs resedinta?
Copilul cu cine a stat în ăștia 2 ani?
nu pot iesi din tara deoarece pe sentinta scrie custodie comuna, de acea am nevoie de acordul lui!
Ordonanta a fost pe motivul vacantei, iar noi am demonstarat ca nu am cu cine sa -l las in luna august eu trebuind sa fiu cu data de 1 august la munca, am prezentat o fotografie cu mesajul catre tata la care nu am primit nici un raspuns! Eu nu sunt avocat dar cred ca motivul vacentei in cazul meu a fost gresit, dar avocata trebuia sa stie asta . Eu nu stiu la care alta procedura de urgenta as fii putut apela.
Acum chiar daca sora ma ajuta in continuare eu cum il pot transfera pe copil la Timisoara daca nu-l pot inscrie la scoala si nici sa -l iau cu mine!
nu am cu cine sa-l las atunci nu pot nici sa plec. Nerespectand contractul de munca mai raman si fara loc de munca.
Sa fac apel dureaza o luna cel putin, sa atac sentinta cea veche dureaza un an sau poate chiar mai mult
Apelul, în mod normal, nu durează o lună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila 1 narcisa29 narcisa29 Admite in parte cererea reconventionala precizata, formulata de paratul reclamant reconventional... si in consecinta - Dispune ca autoritatea parinteasca cu ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)