avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor in Romania cu mama in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor in Romania cu mama in Germania

Domiciluil minorului stabilit la mama , mama cu contract de munca in germania si locuinta . Cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin neapelare . Cu obligatia de a aduce copilul in Romania in vacantele scolare. Minorul are pasaport. De ce mai este nevoie de acordul tatalui pentru scoaterea minorului din tara daca eu am resedinta in Germania iar copilul are domiciliul la mine???
Care contestaţie, domnule avocat?
Femeia are sentinţă cu domiciliul copilului la ea, în Germania. În sentinţă, scrie că mama e obligată să-l aducă în vacanţă, în august, în Romania ; tatăl declară că nu vine în Romania în august, mama nu are cu cine lăsa copilul, vrea să-l ducă la domiciliul din sentinţă, dar nu poate , că domnul tată nu vrea să-i semneze acel acord pentru ieşire din ţară.
Eu cred că la apel, cu o motivaţie logică şi lămuritoare, doamna poate avea câştig de cauză, cu condiţia să-şi susţină ea însăşi cauza. Au apărut şi elemente noi - refuzul explicit al tatălui de a-şi da acordul. Doamna trebuie să mai obţină un refuz, acum, urgent, ca să demonstreze reauavointă a tatălui.
Dacă are stabilit domiciliul copilul în Germania trebuia sa poată ieși din tara.
Probabil ca redactarea hotărârii constituie o problema.
Contestatia la executare se poate face în astfel de cazuri pentru lămurirea dispozitivului.

Nu mai este necesar acordul tatălui dacă are hotărâre.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se poate cere lămurirea dispozitivului unei sentinţe după 2 ani?
interventie moderator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Trebuie deschis un nou proces și obținută hotărâre judecătorească.
Încercați pe ordonanta dacă va grăbiți și în cca 1l una și jumătate se poate obține.

Cu ce obiect ? " deschideti un proces" nu e suficient. Ori va argumentati raspunsul, ori nu postati, multumesc.

Se poate pe suplinire consmtamant.
Pentru a se face ceva concret se face analiza de caz.
Analiza de caz se face pe baza actelor analizate.

Chiar și situațiile care par imposibile pot avea rezolvare.

Aici pare ca tot un proces ar fi necesar.
Proces înseamnă orice judecata generata de o problema juridica.

Câteodată cel mai greu e de ales calea deoarece calea este drumul ales și dacă drumul este ales greșit înseamnă că e drumul închis.

Majoritatea eșuează în demersuri ca nu cunosc calea...pentru ca alegerea acestea este cea mai dificil de ales...

Nu stiu daca practicați dreptul ca sa înțelegeți ceea ce spun dar avocatii și judecătorii înțeleg.

Instantele în aceste litigii pot pronunța hotărârile în doua feluri.
Și dacă sunt doua moduri de interpretare tot la proces se ajunge.
Cel care alege calea e avocatul care se ocupa de caz.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Sentinta civila 1 narcisa29 narcisa29 Admite in parte cererea reconventionala precizata, formulata de paratul reclamant reconventional... si in consecinta - Dispune ca autoritatea parinteasca cu ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)