avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC - Recalculare indemnizatie conform noii legi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC - Recalculare indemnizatie conform noii legi

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Am un copil in varsta de 1 an si jumatate. Pana la 11 luni am fost in CIC si apoi am intrat in plata stimulentului de insertie. Conform noii legi (Legea nr. 66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor) pot reintra din nou in CIC.
Anterior datei nasterii copilului (12 luni) am realizat venituri avand 2 contracte de munca simultan. Ambele contracte au fost legale, valide, inregistrate la REVISAL. Contractele au fost intrerupte exact inainte sa se nasca copilul. 85% din suma veniturilor lunare pentru aceste contracte depasea cu mult plafonul de 3.400 lei care exista atunci.
Dupa nastere, am depus dosarul pentru indemnizatie pe vechea lege. Pentru ca exista acel plafon de 3.400 lei, am fost sfatuita chiar de doamnele de la Asistenta Sociala sa depun doar unul din contracte “ca oricum nu ma ajuta cu nimic sa le depun pe ambele”. Asa am facut, am depus un singur contract.
Intrebarea mea este: cum fac ca acum, cand depun cererea de reintrare in CIC, sa imi ia in calcul ambele contracte avand in vedere ca noua lege nu mai prevede acel plafon de 3.400 lei? Cei de la Asistenta Sociala imi zic iar ca nu are rost sa mai depun al 2-lea contract (cel pe care nu l-am depus initial) ca oricum nu mi-l ia nimeni in considerare.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina00001 , utilizator 19:42, 28 Iulie 2016
@ Cristina00001

V-am explicat ca puteti depune o cerere de recalculare - este dreptul dvs - dar asa cum au sustinut vor respinge cererea de recalculare , situatie in care aveti dreptul ca decizia emisa si comunicata s-o contestati in instanta.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Cristina00001:

1. Faceti cum spune colegul si va rog sa ne comunicati si noua rezultatul, indiferent care este acesta! Multumim!

2. S-ar putea sa va coste si avocatul, ceeea ce nu este de lepadat, si sa nu aveti raspunsul asteptat.
tudorvaleriu a scris:

.....

2. S-ar putea sa va coste si avocatul, ceeea ce nu este de lepadat, si sa nu aveti raspunsul asteptat.


Nu este nevoie de avocat ... In baza sfaturilor primite unii utilizatori ai Forumului au castigat in instanta si fara avocat.
Asa voi face - voi depune documentele impreuna cu o cerere de recalculare.
Contractul exista, iar taxele la stat sunt platite. E un drept de care pot beneficia si la care n-as vrea sa renunt asa usor.

Prefer sa fac acum demersuri decat sa aflu, ulterior, ca acest caz ar fi putut solutionat favorabil. Am mai facut asta o data :)
Sper sa mai beneficiez de sfaturile dvs.

Va multumesc!

PS: Nu vazusem raspunsul dvs legat de depunerea cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire indemnizatie ccc incepand cu 1 iulie vertrad2 vertrad2 Buna ziua! Sotia este in CCC de 1 an si la dosar a depus doar venitul de salariat. Avand in vedere ca indemnizatiile vor fi recalculate incepand cu 1 iulie ... (vezi toată discuția)
Ccc pana la 2 ani si recalcularea veniturilor cu eliminare plafon actual. mariusvladut78 mariusvladut78 Buna seara, Ma aflu in CCC din anul trecut 23.10 2015 pentru perioada de 1 an si beneficiez de cuantumul maxim acordat in prezent de 3400 ron. Dupa mult ... (vezi toată discuția)
Reluare concediu crestere copil si indemnizatie Dyadyana Dyadyana Buna ziua, pe fosta lege am optat pt 1 an concediu crestere copil, perioada care s-a terminat in martie 2016. Indemnizatia pe care am primit-o a fost de 3.400 ... (vezi toată discuția)