avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala art. 65, al. (1) - restrictii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala art. 65, al. (1) - restrictii pt angajator

Buna ziua. In cazul incetarii CIM conform art 65 al 1 codul muncii, care sunt restrictiile pentru angajator in ce priveste angajarea ulterioara a unei persoane pe aceeasi functie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 29 Iulie 2016
Nu exista nicio alta restrictie in ceea ce priveste noi angajari ale angajatorului.

In practica judiciara s-a statuat ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post
(Tribunalul Mehedinţi. Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Sentinţa nr. 526/28.02.2008, pronunţată în dos. nr. 9485/101/2007, [ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)
Litigiu de munca mb_63 mb_63 Buna ziua, sunt angajata ca agent de vanzari in carul unei companii, De 3 zile a mai fost angajat inca un agent de vanzari pe aceeasi companie ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie incetare cim ady88 ady88 Salutare este legal sa ma concedieze pe motiv ca postul nu mai este necesar (sofer) insa in ziua in care au facut decizie au si angajat un alt personal tot in ... (vezi toată discuția)