avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare decizie incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare decizie incetare CIM

Salutare este legal sa ma concedieze pe motiv ca postul nu mai este necesar (sofer) insa in ziua in care au facut decizie au si angajat un alt personal tot in functia de sofer. Am primit decizia cu preaviz 24zile, dupa al 20-lea am intrat in concediu medical care a expirat in 30aprilie. Decizia a fost luata prima oara in 4aprilie ulterior mi-au dat inca una pe 7 aprilie. Pe 1 mai a incetat CIM dar mai aveam 4zile nu? Nu am fost in concediu insa nici zile de concediu nu am (1.75 x 3luni)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 8 Mai 2017
Legea nu prevede nicio interdictie de angajare dupa ce s-a decis o astfel de concediere ... insa in practica judiciara s-a decis ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.(Tribunalul Mehedinţi. Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Sentinţa nr. 526/28.02.2008, pronunţată în dos. nr. 9485/101/2007, [ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)
Concediere individuala art. 65, al. (1) - restrictii pt angajator mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. In cazul incetarii CIM conform art 65 al 1 codul muncii, care sunt restrictiile pentru angajator in ce priveste angajarea ulterioara a unei persoane ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca mb_63 mb_63 Buna ziua, sunt angajata ca agent de vanzari in carul unei companii, De 3 zile a mai fost angajat inca un agent de vanzari pe aceeasi companie ... (vezi toată discuția)