avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere din cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere din cic

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca exista vreo modificare in legea pt indemnizatia si cresterea copilulu , privind luna care ar fii obligatorie tatalui. Daca copilul face doi ani in 19 septembrie , mama se intoare ce la serciciu in 19 august ? Daca mama doreste incetarea contractului de munca , se poate imediat dupa ce este reactivat din suspendare ?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
Lizuca12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 29 Iulie 2016
Noile modificari aduse OUG 111/2016 nu au abrogat prevederile referitoare la faptul ca, cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocat uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept.

Prin urmare :
- . Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC atunci dvs. puteti sta in CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.In speta,19 septembrie, urmand sa reveniti la munca in data de 20 septembrie.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC, fie ca solicita sau nu acest drept, atunci perioada de CCC pentru dvs se reduce cu o luna. In acest caz veti beneficia de CCC numai pana la data de 19 august, iar 20 august puteti sa va reluati activitatea.

Mama poate solicita incetarea .ci.m. imediat dupa revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in concediul de crestere copil. acesta implineste ... Cristiana Nica Cristiana Nica Buna ziua! Sunt in concediul de crestere copil. Acesta implineste 2 ani pe 29 septembrie.Sotul, acum, este angajat in Romania de 1 an, dar ,inainte de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din cci deduanca deduanca Buna seara. Pe 4 septembrie mi s au terminat cele 126 de zile de pre/post natal,si mi am depus dosarul pt indemnizatie cc. Deci in octombrie am luat pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez de stimulent,dar fetita implineste 2 ani in 6 sept 2021) si a tocmai am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)