avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea din cci
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea din cci

Buna seara. Pe 4 septembrie mi s au terminat cele 126 de zile de pre/post natal,si mi am depus dosarul pt indemnizatie cc. Deci in octombrie am luat pe septembrie (prima luna).
Cand trb sa ma intorc la munca,peste 2 ani pe 4 septembrie,sau cand implineste copilul 2 ani (iunie)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: deduanca , utilizator 13:00, 22 Octombrie 2017
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci dvs. veti putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.
Revenirea la munca facandu-se in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 2 ani.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, mama care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
Revenirea la munca facandu-se in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 1 an si 11 luni.
Multumesc frumos. Deci,copilul meu pe 13 iunie, împlinește 2 ani. Trebuie sa mi dau demisia in acea zi? (Nu revin la munca,si sotul nu are carte de munca,dar vreau sa demisionez,pt nu a fii concediata pt absența nemotivată,si nu știam exact cand trb sa mi dau demisia). Am sa mi o dau pe 13 iunie,ziua in care copilul implineste 2 ani. Si indemnizația automat se va opri,si ea,nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru data de 13.06. veti primi indemnizatia pentru CCC...... . incepand cu data de 14.06. puteti solicita incetarea c.i.m.

OUG 111/2010
art. 16
(1) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
....
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere munca dupa concediu crestere copil Luca35 Luca35 Buna ziua. Daca fetita mea implineste 2 ani in 15 iunie a.c, cand ma intorc la munca? In 14, 15 sau 16 mai? Multumesc (vezi toată discuția)
Terminare ccc si angajare petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! copilul a implinit 1 an si 11 luni pe data de 7 septembrie 2015, eu alegand la depunerea dosarului CCC pe o periada de 24 luni. as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Demisia dupa ccc Mihaela Anca Dumitru Mihaela Anca Dumitru Sunt in CCC iar pe 4 iulie copilul implineste 2 ani,nu mai pot sa ma intorc la serviciu si trebuie sa demisionez: 1)Cu ce data trebuie scrisa demisia,4 sau 5 ... (vezi toată discuția)